Mors Dag och Sverigedemokraterna

ARBOGA, Arbogas Medeltidsdagar och andra begivenheter, Blommor och blad, Främlingsfientlighet, Lokalt, POLITIK, Sverige & Världen Kommentera!

Grattis på Mors Dag Internet Precis som tårtbilden från Internet vill bloggaren börja med orden: GRATTIS ALLA MAMMOR! För det är Mors Dag idag.

MEN – innan bloggaren berättar om lite av sitt eget Morsdagsfirande kommer lite allvarsord.

037 Ni minns kanske det här?
En insändare i Arboga Tidning som kom till därför att kommunledningen vägrade svara på frågor. Bloggarens frågor var de här:

– Jag vill veta om de styrande i kommunen är inblandade i valet – eller om Medeltidsföreningen självsvåldigt väljer och det därmed finns risk för omdömeslösa val?
– Jag vill också få motiverat för mig hur två personer med främlingsfientliga åsikter kan anses lämpliga att representera Arboga officiellt under en av de största turistattraktionerna i kommunen?
– Sammanfaller de styrandes åsikter med SD:s vad gäller invandringspolitik? Om så icke är fallet väljer de styrande då att ignorera den symbolik och det ställningstagande som valet av brudpar innebär? Hur agerar man i så fall om nästa års brudpar är medlemmar i t ex Nordfront, Nysvenska rörelsen eller Sveriges Nationella förbund?
– Jag och många med mig anser att Medeltidsdagarna ska vara en tillställning där alla människor ska kunna känna sig välkomna – även flyktingar och utrikes födda. Hur tror de styrande i kommunen att valet av Sverigedemokratiskt brudpar uppfattas av de sistnämnda? Känns valet som en publiksuccé och ett lyft för Arboga? Om inte – vad tänker ni göra åt det?
– Eftersom valet har upprört en del känslor – hur kommer den polisiära bevakningen att vara under Medeltidsdagarna och innebär det större kostnader för kommunen, i så fall hur mycket större?

Bloggaren vill ha svar på dessa frågor. Inga särskilt märkliga frågor kan tyckas men det har upprört en del. Några blir skrämda! Lindes åsikter skrämmer mig Robert Sandström till exempel – och till höger på samma sida förklarar Ulla-Brita Pedersson att citat ”SD är ett legalt parti”.

I fredags klappade Monica Gottberg tillrättavisande bloggaren på huvudet med – ”Kära Susanne W Linde” och Roland Magnusson under Gottbergs insändare fick ”dålig smak i munnen” av bloggarens frågor. Kära Susanne W Linde

Alla fyra insändarna bara för att bloggaren ville få några ganska allmängiltiga frågor besvarade.

Skrämmande tycker bloggaren däremot att sådant här är som hon fått motta i sin Iphone: SD 1 och den här: SD 2 Den här från SD:s förtroendevalda i Hallstahammar:  SD 4
Vad sägs om den här: SD 5 Eller den här – igen från den ivrigt SMS-ande SD-mannen i Hallsta: SD 6
Skrämmande? Blir ni illamående? Här är en till som en vän till mig fått: SD 3

I fredags kväll ringde en SD-medlem från Karlshamn i Blekinge. Som tur var fanns bloggaren inte hemma men mannen talade in ett 5 minuter långt tal till fördel för Sverigedemokraterna

Allt detta för att bloggaren undrar om valet av två aktiva SD-politiker till årets medeltida brudpar i Arboga var genomtänkt och om kommunledningen ställer sig bakom valet och eventuella merkostnader.

Bloggaren undrar oroligt hur långt detta ska eskalera och hur Medeltidsdagarna i Arboga kommer att bli i augusti. Denna upprördhet redan – och bara för att kommunledningen väljer att ”lägga locket på” och inte uttala sig.
Naivt är bara förnamnet. SD är inga duvungar.

Frågorna i insändaren och ett antal kommentarer – finner ni på Bbl/AT:s nätsida HÄR!

Åter tillbaka till mammas egen dag! 002
Bloggaren drack morsdagskaffe här: 009 Men sin mammas mugg som hon fått överta – nu när mamma själv inte längre kan fira med en tår. Tårar blev det av annat slag… 007 Bloggarens mor begravdes för drygt en vecka sedan…

047 Så ta vara på tiden. Krama mamma när du fortfarande kan. Snart är alla bara minnen blott…. 019

044




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.