Lite gräsklippning, lite tankar…

ARBOGA, Arbogas Medeltidsdagar och andra begivenheter, Blommor och blad, Demokrati och rättvisa, Främlingsfientlighet, Lokalt, POLITIK, Sverige & Världen Kommentera!

Först ut – det här! 001 Bloggaren är SÅ glad att ”Gröna Draken” kom i brevlådan här om dagen trots skylten om ”Ingen reklam, tack”. För den här tidskriften vill jag ha och har saknat!

Sen det här! 006 Grannhuset har bytt takränna men också stuprör. Bloggaren undrar oroligt hur länge röret av KOPPAR får vara kvar!? 007 Koppar lär ju vara ett begärligt – och se så vackert stupröret blänker…

Sen trädgårdsarbetades det ju igår. Ogräs rycktes och gräs (mossa…) klipptes! Men hur blev resultatet? Jo, så här: 065
Och så här! 044 Förutom att gräset blev klippt fick bloggaren tid att tänka och reflektera där bakom gräsklipparen. Om vad? Jo, bland annat det här – igen!! SD årets brudpar i Arboga Paret från det främlingsfientliga SD som kommer att bli Arbogas ansikte utåt genom att ha tilldelats det officiella uppdraget att bli Årets Medeltida Brudpar.

046 Ja, hur tänkte bloggaren då den där timman då gräset klipptes?
Jo, så här: Skadan är redan skedd – så vad kan de styrande hitta på för att klara av den här fadäsen?
Bloggaren anser att först och främst bör styrelsen för Medeltidsföreningen läxas upp. Man måste få dem att förstå vikten av uppdraget som årets medeltida brudpar och vad det innebär att företräda Arboga officiellt.
Samtidigt måste kommunens ledning i framtiden vara informerad i förväg med möjlighet att uttala sig om valet av brudpar eventuellt kan komma att uppfattas som kontroversiellt – kommunen är ändå huvudsponsor!

Sen tycker bloggaren att kommunens styrande ska ta en pratstund med det blivande brudparet. Berätta om de negativa reaktionerna från allmänheten, tala om att Arboga inte delar SD:s främlingsfientliga åsikter och få paret att förstå att INGET SD-politiskt får spegla bröllopet i augusti.
Det vill säga, för att vara lite rå, inget heilande och inga järnrörsförsedda partikamrater.

Som sagt, skadan är redan skedd, så det är det bästa de styrande kan göra, enligt bloggarens mening.

Rör inte min kompis litenBloggaren har reparerat skadan för egen del genom att gå ur Medeltidsföreningen och genom att förlägga sin vistelse någon helt annanstans än i Arboga den lördag då bröllopet ståndar.

048

 

 




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.