En vän ur tiden – till minne av Conny Hjalmarsson

ARBOGA, Lokalt, Minnesord, Sverige & Världen Kommentera!

018 Ännu en vän har lämnat detta jordeliv. För en tid sedan avled kollegan och vännen Hans Wall och i dagens Arboga Tidning kan bloggaren läsa att den vänlige och välkände Arbogaprofilen Conny Hjalmarsson gått ur tiden.

013

Conny var en flitig läsare av denna blogg och dagens sida tillägnas honom.

Conny Hjalmarsson var en lågmäld kändis, kan man kanske säga. I över 40 år drev han Arboga SkivbyrånÖstra Nygatan – ett litet företag som blev näst intill oumbärligt för lilla Arboga med omnejd.

Så när Conny och hans Anita beslutade sig för att det nog kanske var dags för pension var många glada över att skrivbyrån togs över. Arboga Skrivbyrå Fotot visar Conny och den nye ägaren Joakim Sparv. Bilden är från Arboga Tidning den 30 april förra året. Hela artikeln kan läsas HÄR.

Conny hade många strängar på sin lyra och en av dem var Signalhoret och gamla bilar. Signalhornet Signalhornet – en tidskrift som idag heter Classic Motors – startades av just Conny Hjalmarsson och en kamrat.
Så här kan man läsa på Classic Motors hemsida, publicerad 2007, citat: Två killar dök upp samtidigt på en gårdsplan i Kungsör. Båda var spekulanter på en utannonserad T-Ford Runabout 1925. Ett halvår efter detta hade Conny Hjalmarsson och Alf Jonsson startat veteranbilsorganet ”Signalhornet”! Signalhornet 2 Bilden här ser nästan ut att vara tagen framför Connys och Anitas hus.
Läs hela artikeln om ”Classic Motors historia”HÄR!

Conny hade också planer på att skriva om AB Arboga Maskiners historia och hade kontaktat bloggarens far Göte Wahlfeldt för att de tillsammans skulle publicera något i Arboga Minnes årsbok. Tyvärr avled min far för snart två år sedan och hann aldrig bli delaktig i projektet. Nu är också Conny borta…

Conny fotograferade mycket så det var kanske inte så konstigt att han blev erbjuden att ta över alla bilder från makarna Anderssons dödsbo, f d Bruns Foto.
En dag när bloggaren var ute och gick blev hon inropad till skrivbyrån av Anita. Conny och Anita ville ge bloggaren två foton från samlingen.

014 De visste att bloggaren vurmade för Arbogas historia i allmänhet och den om Glasblåsargården, bloggarens fastighet, i synnerhet.

Mycket glad och tacksam tog bloggaren emot dessa gåvor. 015
Bilderna är unika och får inte användas utan bloggarens tillstånd.

Det finns mycket mer att berätta om Conny Hjalmarsson men bloggaren slutar här med en önskan om att Conny vilar i frid. Hans planer efter pensionen kom om intet och det är med sorg i hjärtat vi kan konstatera att Conny gick ur tiden alldeles för tidigt.
Tankarna går till Anita och dottern Sofia samt övrig släkt.

006

Äppelblom från äppelträdet Hjördis som slagit ut.
Kvistarna står i fönstret hos bloggarens mor som gett namnet och äppelsorten.

 

 
Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.