Den sjuka vården

ARBOGA, Lokalt, Nyheter, Psykologiskt, Stress och utbrändhet, Sverige & Världen, VARGAR, djur och miljö, Västra Mälardalen, Vården Kommentera!

006 Idag skriver Bbl/AT om hur ”Sofias änglar” gav tröst och ett nytt hem till en familj i Köping där ett av barnen tagit sitt liv.

Tidningen visar också på en skrämmande statistik! 005 Karolinska institutet har publicerat statistik från Socialstyrelsen över antal självmord och Västmanland är värst drabbat i Sverige!

Bloggaren är inte alls förvånad! HJÄLP

Psyk akut Psykiatrin i Västmanland fungerar uselt. Här finns ingen hjälp att få! Jo, om man vill vänta… VÄNTA!? FARA

Dep Hur kan man uppmanas att vänta om man mår akut psykiskt dåligt!?
Bloggaren har erfarenhet från nära håll!

Panikångest Hur remisser skickas tillbaka! Hur patienter bollas hit och dit! Hur man måste tjata och överklaga, be och gråta. Depression

Lyfta sig själv i håret Hur man måste lyfta sig själv i håret och hitta vägar, lösningar, till hjälp på egen hand! Och det är sannerligen inte det lättaste när man befinner sig djupt, djupt nere i det svarta hålet! Ur det svarta hålet

Bild av ångest När ångesten vrider om och man måste ha en släkting eller vän som hjälper när man själv inte har kraft!

När bloggaren äntligen fick tag i hjälp – efter att ha stridit – hade det gått sex (6) månader!! Hur många orkar vänta så länge!? Självmord

Psykologsamtal Vid besöket, som kallades ”bedömning”, på Psykiatrin fick bloggaren veta att remiss kanske kunde beviljas till en privat mottagning som landstinget har avtal med – för annars var väntetiden på hjälp i Köping 6 månader!
Ytterligare 6 månader!! Hur många deprimerade med panikångest och självskadebeteenden överlever tolv månader utan hjälp!? Hoppa från bro

Nej, statistiken för självmord i Västmanland är sann och talar sitt tydliga språk!
Vilken sjuk vård vi har!!

Avslutar lite lättsammare idag. 004 Bloggaren är stor djurvän och gillar katter särskilt mycket. Därför var det roligt att läsa om en liten kattflykting från Syrien som fått hjälp! 003 Katten återförenades med matte tack var frivilliga hjälpinsatser. Läs mera i Djurskyddet Sveriges tidning! Tidningen hittar du HÄR på nätet.

Ylande varg Bloggaren gillar vargar också! Numera finns det här fina certifikatet på bästa plats i hemmet! 016
Så här lyder texten: ”Vargfadder. Genom denna symboliska adoption av en vargvalp bidrar Susanne Linde till en tryggare framtid för kommande generationer och för hela den svenska vargstammen. Med stort tack för ditt engagemang.”
Undertecknat av Ann Dahlerus, generalsekreterare i Svenska Rovdjursföreningen.

Vill du också bidra! VARGTJUT Klicka HÄR för att adoptera en vargvalp! Valpblick-webben

Avslutar med en bra insändare från dagens Arboga Tidning.

009

Plötsligt börjar fler och fler ifrågasätta rättigheten att vräka ur sig vad som helst i tid och otid och kalla det yttrandefrihet.
Ann Heberlein har reagerat, Fredrik Virtanen i Aftonbladet och en ledarskribent i DN säger bland annat så här idag:
”Rätten att förolämpa är ingen skyldighet. Respekt är ett nyckelord i all mänsklig interaktion. Ett samhälle där alla oavbrutet ritar profetkarikatyrer, liknar varandras böner vid åsneläten eller nedsänker helighet i piss vore vidrigt och outhärdligt.”

 

 

 




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.