Lite matnyttigt och lite hemskt…

Lokalt, Mat och Dryck, Recept!, Sverige & Världen Kommentera!

Snabb smiley Idag blir det snabbt och kort!
Bloggaren har annat för sig. Röda korset

Matnyttigt blir det kort och koncist! Frukost! Macka Grov macka från Finska Hembageriet i Eskilstuna och på den små spenatblad underst, sen Arbogapastej, Björnekullas goda krispiga inlagda gurka och så överst ost av Grevétyp!

Vill man sen mysa till det lite, som bloggaren gjorde i helgen, och dessutom vara lite smart – så tar man risgrynsgröt ena dagen och gör en saffranspannkaka på resterna den andra! 001 Utmärkt recept finns hos ICA – klicka HÄR!

Sen kan man åka iväg och bjuda en vän på kakan! 002 I bloggarens fall blev det modern som förärades saffranspannkaka med vispad grädde och ekologisk jordgubbssylt. 🙂

Har man tur kan man ta sig något värmande på kvällen när januarivindarna blåser snålt! 012 Antingen väljer man Glühwein (julklapp från broder Mats med familj) eller så blir det något starkare – souveniren från Edinburgh: Auchentoshan! 😀

Lite hemskheter var tyvärr utlovat också… 🙁 Den här bilden såg bloggaren i gårdagens DN! 008 En stackars häst tvingas gå genom eld! 🙁
Den häpnadsväckande bildtexten lyder så här: 009 ”Ett religiöst eldprov. Ryttaren övertygar (läs: tvingar, bloggarens anm.) sin häst att rida genom ett bål som anlagts på gatan i byn Alosno i sydvästra Spanien. Ceremonin hålls för att hedra Sankt Antonio, djurens beskyddare.” !!!
Spanien – detta och så tjurfäktning… Say no more….

Avslutar bloggen med en strip ur gårdagens DN. Bloggaren tycker att den är väldigt bra. Bard tecknade.

BARD 18 jan 2015 i DN

 
Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.