Vad är det för fel på män?

Demokrati och rättvisa, Feminism och jämställdhet, Historia, Lokalt, Samhällsfrågor, Sverige & Världen, VIKTIGT! Kommentera!

Fundersam smiley ”- Vad är det för fel på män?”

Ställ den frågan och du blir i det närmaste lynchad! Av män men också av en del kvinnor!

Visst – frågan är provocerande och den är naturligtvis uppkommen ur uppgivenhet och frustration.
Alla män är inte dåliga – något som kvinnor ständigt får höra i kampen för jämställdhet och feminism. Visst är det så – men det är samtidigt SÅ enerverande att män hela tiden måste försvara gruppen män – samtidigt som de poängterar att man absolut inte ska prata om män som ett kollektiv.  ???

Halva himlen är vår Jo, vi kvinnor vet att alla män inte är dåliga! Vi känner väldigt många bra män. En del har vi gift oss med, en del har kommit till oss som barn och en del är våra väldigt goda vänner. Precis så som människor borde vara sinsemellan oavsett könstillhörighet.
Sen har vi rötäggen. De som förstör! De som tafsar, våldtar, slår, mördar, krigar eller bara är allmänt nedlåtande mot häften av människosläktet.

Vad gick fel?? Och när?? Män i alla åldrar - Kopia
Baby pojke En snäll pojke! Baby flicka En snäll flicka! Baby pojke eller flicka En snäll… – ja, nu blev det svårt när klädseln inte avgör…

När började pojkar behandlas annorlunda än flickor? Liten pojke I vilken ålder blev det fult för pojkar att visa känslor, gråta och vara ömsinta!?

Och när var det dags för flickor att bli ljuva, snälla, sockersöta och inte sticka upp!? Liten flicka

Barn i sandlådan Som liten trodde Maja att pojkar var som flickor och de lekte bra tillsammans i sandlådan. Ung flicka vid vägg I småskolan slog en pojke Maja i huvudet men hon fick höra: – Han gör bara så för att han tycker om dig!  ???
Ung i jobb Som vuxen upptäckte Maja att på grund av att hon var kvinna fick hon sämre lön och hennes arbetsförmåga ifrågasattes av anledningen att hon eventuellt skulle komma att föda barn senare. Genom livet upptäckte Maja att män slogs, våldtog och inte kunde respektera samtycke till sex. Maja blev mer och mer förbannad och kom att tänka på vad gamla mormor sa på ålderns höst: ”- Karlar är ett sämre släkte!
Gammal kvinna Kanske hade gamla mormor rätt? Det var i alla fall hennes upplevelse. Från att i början utgått från att flickor och pojkar är lika till att tryckas ner och uppleva hur mäns sätt att styra världen genererar krig och terror.

Människors hjärnor Mäns och kvinnors hjärnor är faktiskt olika och vi behöver båda för det optimala samhället. Hårdraget kan man säga att män har fysisk styrka och kvinnor har psykisk. Varför ska inte dessa båda styrkor samarbeta? Varför ska den ena styrkan anses bättre med förödande konsekvenser – krig, diktaturer, terror o.s.v. där män är totalt överrepresenterade.

Nej, i nuläget är kvinnor underlägsna. Deras sätt att se på saker och ting är ”sämre” än mäns i en mansdominerad värld. Och män går i taket när en kvinna sen undrar: ”- Vad är det då för fel på män!?”

Män har styrt så länge att de har svårt att sätta sig in i att ständigt befinna sig i underläge. Därmed förstår heller inte män vad vi kvinnor pratar om! Då kommer kommentarer som: ”- Jag har minsann aldrig slagit någon!!” eller – ”Det finns faktiskt kvinnliga terrorister” och – ”- På 1960-talet fanns det allt en kvinnlig massmördare i England!!”  ???Förvånad smiley

Kvinnor har försökt hävda sin rätt i alla tider. Många starka kvinnor har lyckats! Suffragetterna som ändrade UK Suffragetterna! 220px-1907_arrest_of_Dora_Thewlis Dora Thewlis 1907.

Grupp8 Grupp 8 i Sverige! Womens Lib USA Womens Lib. USA! De galna mödrarna i Argentina ”De galna mödrarna i Argentina”.
Malala
Malala – för den rättighet som borde vara självklar: flickors rätt till skola och utbildning!

Kvinnor som slogs och slåss för sina rättigheter men också för att få slut på våld och krig. Kvinnomärket

Vad händer då när kvinnor anser att de självklart ska ha lika mycket att säga till om som män? När kvinnor hävdar att med mer inflytande från dem blir världen bättre, humanare – ett framtidshopp?
Jo, de förlöjligas! Suffragetter negativt framställda  Parodieras! Feminister är manshatare Hånas! Tjock feminist

Typisk feminist   !   Söta när dom är arga   !   feminst med glasögon   !   Arg feminist   !   Feminism-ugly truth

Och kan vi inte tryckas ner så ska vi ”botas”! Bota en feminist

Trött kvinnlig smileyMan blir sannerligen oerhört trött på detta!
Men vi ger aldrig upp!! Protestplakat

Kudde Girl rule the worldDet finns hopp!! Girls rule the worldVill ni köpa t-shirten så är den tyvärr slutsåld! 😀

Män och kvinnorOm vi inte kan prata om detta så kommer det aldrig att hända någon förbättring! Då kommer terror, våld, död och kränkningar fortsätta. Till förfång för hälften av världens befolkning men också för vår framtid.

Män måste ta till sig att män står för största delen av brott och omstörtning av samhället. Män måste sluta att försvara gruppen män och istället inse problemen och jobba ihop med kvinnorna! Först tillsammans, på lika villkor, kan vi få till en förändring! Tillsammans

Feminister hatar inte män! Feminister vill inte ta över (vilket hot mot männen!!)! Feminister vill det självklara att alla människor oavsett kön, etnicitet, ålder, sexualitet, religion o.s.v. ska ha lika mycket att säga till om! Kom igen män – och jobba ihop med oss!!

Jämställdhet

 

 

 

 




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.