Minnessaker från när och fjärran.

Kultur, Lokalt, Personligt!, Resor, Sverige & Världen Kommentera!

Är du en sådan som köper souvenirer? Som har hyllor och lådor fulla med minnessaker?
Bloggaren är en sådan! 🙂
Så här ser chiffonjén ut: 012
Bland arvegods står också fyra lergökar. Minnen från lergökastan – Ängelholm och alla somrar i nordvästra Skåne! Ängelholm är känd för sina lergökar och har till och med en lergöksorkester! Lergöksorkestern
Om den orkestern kan du läsa HÄR!

Till höger på bilden skymtar ett kranium – det här: 008
Ett minne från en svamppromenad sydöst om Arboga. I snåren i skogen hittades detta kranium, kanske av en hjort. Vi tog hem det och rengjorde det ordentligt. Det kändes rätt att bevara det och inte låta det ligga kvar där i skogen.

006 En flöjt!
Flöjten är köpt utanför Mexiko City 1980. 010 En fattig tiggare sålde flöjten för några få pesos utanför ingången till den historiska staden Teotihuacán – nordost om Mexiko City. Pyramiden i Mexico city
En fantastisk plats. Läs mera om den HÄR!

Mexiko är fantastiskt över huvud taget. Vår bröllopsresa dit blev mer av en studieresa än semester men det var precis vad vi önskat oss.
Vi flög sedan vidare från Mexiko City till Yucatánhalvön i ett lågtflygande plan. På denna halvö besökte vi Chichén Itza, också en historisk stad med pyramider. Chichen Itza Merida
Mexikos flagga ser ut så här: Mexikos flagga Naturligtvis köpte vi en av de många fina, handvävda mattor som såldes lite överallt. Den ”souveniren” var lite svår att få med hem men pryder nu väggen här hemma! 🙂Mexikos flagga i en matta Den vävda symbolen är den som återfinns i Mexikos flagga: Mexikos örn
Så här läser jag på nätet, citatMexikos flagga
”Efter frigörelsen från Spanien införde Mexiko den flagga som alltjämt används. Flaggan kallas ”De tre garantiernas flagga” och tillkom under frihetskriget.
Den gröna färgen symboliserar oberoende, den vita för den rena religionen och den röda symboliserar de mexikanska delstaternas enighet.
Riksvapnets utformning har med legenden om bosättningen i Tenochitilàn, Aztekernas huvudstad och den nuvarande att göra.
Traditionen berättar att solguden befallt Aztekerna att bygga en stad, när de funnit en ö i en insjö, där kaktusar växer. I riksvapnet ser man en örn som slagit sig ner på en kaktus med en orm i näbben, en symbol för den plats som valdes.”

Så visst är det roligt och lärorikt med souvenirer! 006 Till höger om flöjten syns en liten kopparkittel. Var den kommer ifrån får du veta imorgon!

Vi ses! Resväska

 

 




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.