I väntan på morgondagen, på fårhjälp och på julinspiration…

ARBOGA, Bröderna katt och Vilda Wilma, Brott och straff, Lokalt, Nyheter, Sverige & Världen, VIKTIGT! Kommentera!

RegnVilket väder!! Det är bara grått och regnar och regnar idag…

Det är så mörkt att den automatiska belysningen på garagen inte släcks dagtid… 004 Tänk om det var några grader kallare – då skulle molnen se ut så här istället! Snömoln

Idag är det 1 månad kvar! Datum 24 nov 2014 24 november. Om 1 månad är julafton här. Bloggaren känner sig inte alls julinspirerad…
Vad kan man göra åt bristen på entusiasm? Kanske baka! 🙂 011 Lussekatter! 012
För Lucia är ännu närmare! För att inte tala om 1:a Advent som inträffar redan nu på söndag! 013
Baka saffransbröd kan man göra en trist dag som den här! Fylla frysen sen och plocka fram till helgen! 🙂 018

Annat man kan göra när det öser ner ute är att unna sig lite juldoft! 007 En vit, en rosa och en blå hyacint kommer snart att sprida väldoft i hela huset!

Mysa inomhus I sådant här väder vill man helst hålla sig inne. Då tänker bloggaren på det stackars fåret som irrar omkring på Brattberget i Arboga! Det stackars fåret 1 Bilderna på det smutsiga, blöta fåret har bloggaren fått via Facebook. Det stackars fåret 2

Det var också via Facebook som det slogs larm om fåret som bara har lämnats vind för våg och ingen ägare verkar vara intresserad. Människor runt Rönnbärsstigen och Fågelsjövägen i Arboga har sett det stackars fåret sedan i onsdags i förra veckan!
De som försökt locka till sig fåret säger att den är skygg. Vem vet hur länge den har lämnats ensam ute…

Ledsen smileyBloggaren blev ledsen och upprörd men eftersom flera personer ringt polisen utan resultat – ilsknade bloggaren till! Ilskna till

Nu har bloggaren ringt polisen två gånger – det var måttligt intresserad, för att inte säga totalt ointresserade. Trots att brott ska hemställas till polisen och att bryta mot djurskyddslagen måste vara ett brott som alla andra!
Polisen fnyste bara lite föraktfullt när bloggaren sa att fåret dessutom kunde orsaka trafikproblem när den rör sig på gator i villaområden och att det borde vara en polissak. ???

Bloggaren ringde också Jordbruksverket och Länsstyrelsen och där verkade man mera intresserad av att hjälpa till. Kvinnan på Djurskyddet vid Länsstyrelsen i Västmanland suckade lite uppgivet när vi började prata om alla stackars djur som dumma människor inte tar ansvar för!
Nu får(!) vi vänta och se vad som händer! Får Tänk om lokalpressen kunde hjälpa till lite!? Bbl/AT och Magazin24 – häng på!

Klicka HÄR för att komma till Länsstyrelsen där du kan klicka dig vidare till just ditt län och Djurskyddet där! Och HÄR för Jordbruksverket där du bland annat kan få veta ägare som är registrerade på djur om du har ett nummer!

Bloggaren gillar inte alls denna slapphet vad gäller djurfrågor! Klicka HÄR för att komma till Djurskyddet Sverige och HÄR för Djurens Rätt om du själv vill se till att något händer!
Alla människor är sannerligen inte som multisportlandslaget gentemot gatuhunden Arthur! Heders! Arthur och nya husse

Inget är som väntans tider, sägs det och förutom hjälp till fåret och på mer julinspiration så väntar vi på tisdagen! För då har meteorologerna lovat(!) att solen ska lysa! Solen Vi får väl se hur det blir med det. Hoppas kan man ju alltid.

Till dess tar bloggaren och katten Felix en paus. 015 En långvarig måndagssiesta, kan man kanske säga. 😉 017 Sov gott! 🙂

 




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.