Bra eller dåligt att dricka mjölk!?

Hälsa, Lokalt, Mat och Dryck, Sverige & Världen Kommentera!

Ett glas mjölk Plötsligt går diskussionerna höga om mjölk! Om det är bra eller dåligt att dricka för oss människor.

En ny svensk studie talar om dödlighet i förtid för de som konsumerar mycket mjölk. Läs HÄR i DN. Samtidigt säger Livsmedelsverket så här, citat:

”Nej, det är inte farligt att dricka mjölk. Däremot ska man inte överkonsumera mjölk, precis som man inte ska äta väldigt mycket av något annat enstaka livsmedel.”

Livsmedelsverket skriver också att män som dricker 2 liter mjölk varje dag i många år – kanske kan drabbas av prostatacancer.
En halv liter mjölk, fil eller yoghurt om dagen är helt OK enligt verket. Läs mera HÄR!
HÄR kan du läsa vad Wikipedia skriver om mjölk!

Genom studien och via media verkar det nu stunda gyllene tider för alternativ till mjölk! Dottern har informerat bloggaren om en hel del olika varianter. Mandelmjölk Mandelmjölk! HavremjölkHavremjölk!
RismjölkRismjölk! Sojamjölk Sojamjölk! 

Klicka på namnen och läs mer om produkterna.

Bloggaren kan tänka sig helt andra anledningar att minska eller helt sluta med mjölk! Den här: Nyfödd kalv En nyfödd kalv.
En ko med sin kalv. Ko och kalv

Ko Stackars kor måste föda en kalv om året för att producera mjölk! Och kalven tas snabbt bort från sin mamma eftersom man tänker stjäla kalvens mjölk och leverera till människor! Istället får den lilla kalven mjölkersättning Kalv får annan mjölk och mister också den nära kontakten med sin mamma.

Bloggarens mormor och morfar hade sex kor på landet en gång i tiden i Östergötland. Mjölka ko Mormor kunde mjölka för hand men de hade också mjölkmaskiner. Mjölkmaskin Sex kor, en häst, en gris, lite höns, några katter och en hund – då var närheten och omsorgen annorlunda än idag.

Modern komjölkning Numera är det stordrift med mjölkrobotar som gäller i mjölkfabrikerna.
Läs om mjölkmaskiner på Wikipedia HÄR!

Mjölk i spann Bloggaren köpte en tid opastöriserad mjölk i mjölkflaska från en gård utanför Götlunda men idag blir det ekologiskt – det lilla som handlas. EkomjölkEn skvätt i kaffet gillas! Grädde i kaffet
Men peppad av dottern inhandlades här om dagen Sojagrädde till kaffet! 031 Smaken var god men det var ingen höjdare i kaffe och te… Sojagrädden skar sig.

Härnäst ska andra mjölkliknande drycker provas och smakas. Främst för djurens skull! Bloggaren värnar om alla djur! Djurskyddet Sverige Via Djurskyddet Sverige – se HÄR! Djurens Rätt Och genom Djurens RättHÄR!

Medlemskap också i Svenska Rovdjursföreningen – läs mera HÄR! Men också i föreningen Nordulv – se HÄR!

Tänk till innan du handlar! Vad är det du köper som du tänker äta eller dricka? Kan du konsumera med gott samvete?

Jag älskar djur

 

 

 

 
Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.