Grått och tråkigt? Ta en tur ut på landet!

Lokalt, Mat och Dryck, Sverige & Världen, Västra Mälardalen Kommentera!

Grått regnmolnVad gör man när vädret är grått och det småregnar en lördag? Jo, man kan ta sig en åktur ut på landet! 013

Ut från Arboga och mot Medåker! I Medåker svänger man till höger, mot Himmeta! Några kilometer senare står en skylt som visar vägen till ”Travarbo” och ”Vilt”! 014

Framme! 015

Travarbo Gårdsbutik och Vilt! Bloggaren har tänkt SÅ många gånger att åka dit och idag blev det äntligen av!

016 Michaela tog emot i den fina lilla lokalen! 018 Här finns sköna sittplatser där du kan få smakprov på en bit korv kanske eller en skiva rökt hjort!

017 Butiken säljer också öl från Strömsholms Brygghus! Köpingshus Swarth

Gissa vad det här är!? 031
Det finns också att köpa i Travarbo! Så här ser burken ut: 026 Syltade granskott!! En sådan fick förstås lov att inhandlas – ihop med rönnbärsgelén! 027 Syltas och saftas görs det i Munktorp där de här varorna kommer ifrån.

Granskotten och gelén ska förstås vara till köttet som köptes! 021

025 Grytbitar av hjort!
029 Hjortfärs! 028 Och filé av vildsvin var lite av det som hamnade i kassarna!

Bloggaren äter väldigt lite kött och köper bara nötkött och fläskkött från ekologiska KRAV-gårdar med eget slakteri. Det är inte så lätt att hitta gårdarna och det blir en bit att åka. Därför kändes det bra att kunna köpa viltkött bara 1,5 mil från Arboga – ute i Travarbo! En julskinka av vildsvin beställdes också!

Är du också intresserad av att köpa kött från djur som levt fritt i naturen!? Som vägrar köpa kött från plågade grisar i fabriker eller från kossor som fraktats långa vägar i trånga djurtransporter mot slakt!? Då kanske ett besök i gårdsbutiken i Travarbo är något för dig! 019 Öppettider fredagar 12-18 och lördagar 10-14!
På nätet hittar du Travarbo Gårdsbutik och Vilt HÄR! Butiken finns också på Facebook!

030




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.