Ruggig dag med boktips!

BÖCKER jag läst, Lokalt, Miljö, Sverige & Världen, Trafik Kommentera!

Fy vilken ruggig dag! Grått och kallt och blåsigt! Och himlen ser så där mörk ut som när det ska komma snö – men det är för tidigt! Bloggaren bytte i alla fall till dubbdäck på bilen igår och det känns bra att ha det gjort när dagarna börjar bli isande kyliga. Inte kul att bli tagen på sängen av snö och ishalka.

Dubbdäck Eller – ”bloggaren bytte” – så var det ju inte utan självklart drog bil och förare iväg till Arboga Däck & Gummiservice!
Där får man bra och billigt däckbyte och, inte att förglömma, en trevlig pratstund med Mattias och Marcus! Det är värt mycket! 😀

Klicka HÄR för att komma till de trevliga grabbarna och deras personal! Arboga Däck o Gummiservice

Vad stod på programmet idag då? Jo, det här! 003 Källsortering av sopor! Vilka berg det blir bara på ett par månader! Bloggaren är duktig och sorterar papper, kartong, glas, plast och batterier förutom tomflaskor och burkar förstås.
Nu är allt lagt i sina rätta containrar och bloggaren blev 103 kronor rikare efter att ha pantat på Konsum! 🙂

007 Sen bar det av till kyrkogården och där var det riktigt ruggigt kallt och blåsigt. Värmande var dock det trevliga och roliga samtalet med Cajan som jobbar där! Alltid glad och sprallig – vilken tjej!

Här om veckan läste bloggaren att få vill bli Arbogas Lucia. 013 Å ena sidan kan bloggaren förstå det och har egentligen inte mycket till övers för denna form av omröstning. Å andra sidan behövs ett värmande ljus i mörkret och Lucia ska ju sprida ljus och värme.

Bokmalen Ljus och värme kan man få hemma i sin bostad också och har man tur kan man krypa upp i soffan med en bok! Bloggaren har just läst klart en deckare – den här: 004

En rätt ”snäll” kriminalroman av en svensk författarinna som inte tillhör den grupp deckarförfattare som gör sliskiga såpor av deckare. Leif GW Persson, en kändis i genren, har sagt så här om kollegan Camilla Läckbergs sätt att författa:  Hon skriver som Nicke Lilltroll pratar.”Bloggaren förstår precis vad han menar!

Nej, Mari Jungstedt håller sig något så när inom gränserna och ”Du går inte ensam” är spännande intill slutet. Handlingen tilldrar sig som vanligt på Gotland.
På tal om Jungstedts Gotlandsdeckare så var pubägarinnan Hanna som bloggaren träffade i maj i England intresserad av just denna svenska deckarförfattarinna. Puben hon äger, där ”Tillbaka till Aidensfield” spelades in, ligger nämligen i Goathland (!), norra Yorkshire! 😉

Klicka HÄR för att komma till Adlibris som har boken på alla möjliga sätt – exempelvis som E-bok!

Tröttare

 




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.