Hanne Kjöller och utbrändheten!

Allmänt, Sverige & Världen Kommentera!

För vilken gång i ordningen vet jag inte – men nu är det dags igen! På DN:s ledarsida ondgör sig Hanne Kjöller åter över alla som är sjukskrivna.

Hanne Kjöller har träffat David Eberhard, psykiatriker på S:t Görans psykiatriska akutmottagning i Stockholm – och efter vad han pratar om så är jag oerhört tacksam och glad att jag inte behöver anlita S:t Görans Sjukhus!!
David Eberhard anser nämligen att 90 % (!!) av de som ”anser sig utbrända” istället är människor som inte utvecklat förmågan att motstå stress och motgångar!! Va!! Ofattbart uttalande av en psykiatriker!!

Och Hanne Kjöller vidarebefordrar som vanligt glatt budskapet att alla utbrända är inbillade sjuka som lever gott på bidrag!

Hanne Kjöller delar förmodligen David Eberhards åsikter när han via henne i artikeln påstår att friska människor uppsöker psykvården för att pojkvännen gjort slut eller för att livet bara känns lite motigt!! Hanne Kjöller menar också att nu när antalet unga med ryggbesvär ökar – så beror det på att människor hittat en ny nisch att bli sjukskrivna på när killen gjort slut!

Ibland undrar jag om Hanne Kjöller är avundsjuk på alla sjukskrivna utbrända – efter hennes ständiga påhopp på oss. Jag har nämligen träffat på en och annan som säger sig längta efter att bli utbränd och sjukskriven för att få lite andrum och kunna göra vad de egentligen vill. Ingenting kan vara dummare!

Att vara journalist på DN och tillika ledarskribent är nog mer än heltidsjobb och ganska krävande. Möjligen är det så att Hanne Kjöller tillhör kategorin som inte fattar att utbrändhet är en av de mest fruktansvärda sjukdomar man kan drabbas av. Den syns inte utanpå men är förgörande inuti! Och absolut ingenting att längta efter!

Sluta trakassera oss sjuka! Sluta sparka på den som redan ligger! Du Hanne skulle aldrig vilja byta en enda dag med någon av oss utbrända och sjukskrivna – det lovar jag!

David Eberhard som tillika skrivit boken ”I trygghetsnarkomanernas land” (vilken titel!?) borde väga sin ord bättre och snarast ta kontakt med verkligheten!
Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.