Kungsör, nostalgi och modeller utan namn

Lokalt, Mode, Personligt!, Sverige & Världen Kommentera!

032 Först ut – Kungsör!
Bloggaren tog en sväng till grannkommunen igår för att lämna kläder på Återbruket där.
028 Irrade runt lite invid stationen  029
– och upptäckte vattnet! 031
Hamnen, står det på vägskylten.

Kungsör har också väldigt fina hus. Bloggaren hann dock inte fotografera några. Det får bli en annan gång.

035 Järnvägsövergångar
har Kungsör också!!  036

Ett klipp ur lokaltidningen så!  008
Tim Hatz, frisör från Köping som gör succé! 010 Den här kommentaren fick bloggaren att påminna sig om modellernas värld. 009 Tim Hatz hyllar fotografen och stylisten – men vem är modellen?? 013

Modell 2 Vad heter modellerna som visar upp frisyrer och mode? Modell 1 Har de några namn – eller är de bara ”verktyg”? Det har bloggaren funderat på sen hon var liten! Postorderkatalog 1960

Modeller utan namn Är de verkliga människor eller kan de lika gärna vara illustrationer? Modeller utan namn tecknade

Bloggaren tror sig veta att det är ett mycket slitsamt jobb att vara modell. Lite otacksamt kan tyckas – att bara vara ett redskap utan identitet. Och på tal om Kungsör och fotomodeller så lärde bloggaren känna en modell just i Kungsör genom blomsteraffären Romantica! Anna Maria från Kungs-Barkarö bytte så småningom jobb och bor numera i USA där hon arbetar som modell! Anna Maria Anna Maria till vänster på bilden.

Utan verktyg – inget resultat! Utan modeller – inga uppvisningar av vare sig kläder eller spektakulära frisyrer! Namnlösa människor som gör jobbet – är det tokigt eller är det kanske en fördel för modellerna?

Nostalgi till slut! Det lönar sig att rensa garderoben – på flera sätt! Bloggaren hittade ett kuvert med gamla foton! Den här familjebilden visar bloggarens farmor Svea och farfar Bror. 018 Barnen är till vänster faster Gun och till höger pappa Göte!

Det här fotot är ännu äldre! 015 Storasyster på bilden är bloggarens farmor Svea. Svea Nilsson så småningom gift Wahlfeldt.

Bloggaren förundras över tiden. Hur fort det går! Ser på flickan på bilden som blev hennes farmor. Vad tänkte hon där på bilden? Vilka drömmar hade hon om livet? Hur gick det? Blev det som hon tänkt sig?
Farmor Svea är död sen många år… Bloggaren har tagit ut en bild på skrivaren. Den sitter på väggen i köket – som påminnelse…

015 - Kopia

 




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.