1 oktober 2014 – höstbilder från Arboga. Och äpplen…

ARBOGA, Frukt och grönt, Lokalt, Natur, Sverige & Världen Kommentera!

008

Den verkliga höstmånaden är nu inne – vi skriver 1 oktober idag. Frost på gräsmattan och termometern visar detta: Minus 1 okt 2014 Nästan minus 2.
Äpplena fortsätter att rasa från trädet – men först några vackra bilder från ett soligt Arboga.

015

Utgång Utgång – ingång! Genom tunneln under Stureleden börjar promenaden.

006 Sen blir det Strandvägen för hela slanten! 010 För promenaden längsmed Arbogaån är förunderligt vacker. 014 Lite romantisk – slå sig ner på en bänk under gatlyktan.

018 Tänk var en å, ett vattendrag, gör för stadens tjusning! 022

Framme vid gamla sparbankshuset som ligger uppåt till höger. 024 Till vänster, skymt av lövverket ligger biblioteket på andra sidan ån.

Att promenera längs Arbogaån ger skönhetsupplevelser oavsett årstid. Vår, sommar, höst eller vinter – alltid lika vackert.

021

Så det där med äpplena igen… Igår plockade bloggaren rent från fallfrukt. Då såg det ut så här: 080 Bara lite gula höstlöv under trädet.

Nu på morgonen är bilden en annan… 007 Dags igen…

Men nu överlåter bloggaren åt någon annan att ta tillvara frukten! I den röda hinken kommer fin fallfrukt att läggas – i den gröna lövkorgen mer skadad frukt.

003 Bloggaren skalade 96 äpplen igår… Det får räcka!! Äpplena blev till kompott som sedan placerades i förpackningar i frysen. 005 Nu räcker det!!

För den som vill ha lite äpplen till en paj eller lite kompott så vet ni var det finns att hämta! Medtag korg eller kasse. För den som inte nöjer sig med fallfrukt går det bra att plocka från trädet!

Njut 1 oktober!

Bland skalade äpplen

 




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.