Gissade du rätt på bilden? Svar kommer här! Lite höstbilder också och om Olle som både vill äta kakan och ha den kvar!

Bröderna katt och Vilda Wilma, Lokalt, Personligt!, Sverige & Världen Kommentera!

031 Höstdagjämningen inföll igår – men det kändes mer som om vintern började sitt intåg. I alla fall om man tittade på termometern på morgonkvisten… Temperaturen 23 sept 2014 00 Hu!! 🙁

013 Dimmigt och rått fram på förmiddagen. Curry som tillfälligt återvänt (!?) blickar ut över gården. Annars är det skönast att hålla sig inne, tycker katterna! Tre katter inne 18 sept 14 - under kan hända! Alla hemma och på samma foto – inte illa! 🙂

I tvättstugan räddar bloggaren getingar! Av någon anledning har det kommit in ett flertal getingar som förmodligen varit instängda ett tag. Lite pyssel att få ut dom alla – men det lyckades! 043 Man är väl djurvän! Och djurvänligheten inkluderar även insekter, vad gäller bloggaren!

Vackert är det med alla löv som börjar färgas i gult och rött. 001 Vill man inte vara ute och titta på löv så kan man mysa inomhus. Nu börjar härliga tider då man kan tända ljus och njuta! 008 De vackra ljusen längst fram är köpta i Färna Herrgårdsbod.

Det där med kakor då? Jo, en del vill både äta kakan och ha den kvar! Kaka äta den och ha den kvar Bloggaren tänker på Olle Ytterberg som högtidligen avtackades som kommunalråd i våras men som dyker upp igen som gubben ur lådan! 042 En del har svårt att bestämma sig… Olle verkar man aldrig bli av med… 😉

Gåtan från igår då? Skogaholm målning från 1939 E Millberg Inga gissningar! Inte ens från Conny Hjalmarsson som brukar vara på hugget! Bloggaren undrade om någon visste var bilden ovan var ifrån.

Så här ser det ut idag: Stenkvistavägen 14 från Internet Skogaholm!

Gården Skogaholm ligger på Stenkvistavägen i Eskilstuna och den gården betyder mycket för bloggaren. Här en detalj av målningen: 119 I det lilla huset bodde bloggarens farmor och farfar en gång – Svea och Bror Wahlfeldt med sina barn Göte och Gun – varav Göte så småningom blev bloggarens far.
Stenkvistavägen 14 var adressen men idag har huset adress Fridhemsgatan 2. Bloggaren tycker det är underbart att den lilla, lilla stugan finns kvar mitt i Eskilstuna. Åker ni längs med Stenkvistavägen kan ni inte undgå att se stugan!

Farmor Sveas morbror Knut – Knut Eriksson – startade tillsammans med sin fru Greta Skogaholms Bageri i just huset Skogaholm på bilden – därav namnet på bageriet. Bloggarens far lekte ofta med Knut och Gretas söner i huset intill och han körde även ut limpor som springsjas.

Här en bild på farmor Svea med bloggaren i famnen en gång när det begav sig! Farmor Svea och jag som liten Fotot är från Österled 12 B i Arboga där bloggaren bodde som mycket liten. Observera kyrktornet i bakgrunden.

Skogaholms brödKlicka HÄR för att läsa mer om Skogaholms och dess historia m m.

Njut dagen – den kommer aldrig mer åter! Kanske kaffe och en skiva skogaholmslimpa till det! 😉
Tänd gärna ett ljus och mys!

009

 




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.