När det blir tvärtom! Om röster inför valet.

ARBOGA, ASPERGERS och ADHD, Äldreomsorg, Dagens predikan, Lokalt, POLITIK, Samhällsfrågor, SKOLAN, Sverige & Världen Kommentera!

Partier Idag måste det bli en lite politisk predikan! För visst är det märkligt att det liksom kan bli tvärtom!
Bloggaren tänker på valet i höst. Hur hon av omtanke om de svaga i samhället vill få till en ny regering – en rödgrön – men hur samma önskan genererar en röst på ”blågrön samverkan” i Arboga, bort från nästan hundraårigt rött styre.

Skolbarn Det viktigaste vi har är barnen! Barn som ska växa upp, bli harmoniska och kloka vuxna för att ta över samhället. Hur behandlar vi barn? Ledsen pojke Bloggaren har i färskt minne sina egna barns skolgång i Arboga. En berättelse från den har tidigare publicerats här på bloggen och även i Magazin24.

hyperaktivt_barn Vad händer när inte alla barn får undervisning och stöd i skolan – trots att de enligt skollagen har rätt till utbildning? Hur går det för de elever som skolan bestämt  ”inte passar in”?

Ledsen tonåring Barn, ungdomar, elever och skola måste vara det absolut viktigaste i samhället!

Det finns flera grupper som kan räknas in bland ”svaga i samhället” – de som har det svårast. Bloggaren väljer dock en grupp – de gamla! Gammalt par
Gamla människor som varit med att bygga upp vårt svenska samhälle! Vad får de för ålderdom? Vilken hjälp får de av till exempel Arboga kommun? Gammal och trött

Hemtjänst 1Arboga har en hemtjänst med personal som försöker göra så gott de kan men där många fel och misstag uppstår. Felen beror inte på den duktiga personalen utan på bristande information och tid!

Det är oerhört skrämmande att uppleva detta som anhörig. Bloggaren kan bara ana hur gamla och sjuka har det där inga anhöriga finns nära som kan rycka in.
Trött gammal man

Är det så här vi vill ha det? Tycker vi att det är OK att ”köra rött” även i höst av ren slentrian eller kanske partipiska? Bloggaren tror att omväxling endast är av godo.  Att det krävs nya tag, nya sätt att se på saker och ting i Arboga!
Röra om lite i den politiska grytan! Röra i gryta

Rösta Nu har ju bloggaren lite tur – hon kan rösta grönt rakt av! Grönt på riks för en ny rödgrön regering och grönt på hemmaplan för nytänkande ihop med M, Fp och Kd. För se partipolitik ser väldigt olika ut när det kommer till kommunala angelägenheter!

Hur tänker du? Du har chansen nästa månad! Hur vill du ha det? Vad tänker du om barnen och framtiden? Skolbarnen Och hur känner du för de som gjort sitt, som byggt upp vårt fina land? Hemtjänstens händer

Valet är ditt!
Partier

 

 




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.