Söndag – om en vanlig fredag i juli månad i Arboga och en vaktmästare på kyrkogården!

ARBOGA, Bröderna katt och Vilda Wilma, Natur, Sverige & Världen Kommentera!

011 Söndagens predikan handlar om en fredag! En helt vanlig fredag i juli månad i Arboga. En fredag med lite ”slit och släp” men med en hel del att upptäcka under själva slitet och släpet! 🙂

007 En helt vanlig utsikt från en helt vanlig gård i Arboga. Och varför fotograferar man den? Den är ju inte särskilt vacker.
Jo, för det här: 008 Ni blir kanske inte mycket klokare? Det HÄR! 008 - Kopia Där uppe på kyrkogårdsmuren ligger han – vaktmästarkatten Felix! 006 Svår att se? Till vänster om björken framför muren! 005 HÄR! 003

Felix är vaktmästare på kyrkogården med ständig jour. Vi vet det och grannhuset vet det. Vad hans sysslor egentligen består i vet ingen mer än han. Men han är alltid där, på kyrkogården runt St Nicolai kyrka i Arboga.
Undrar man var kissen tagit vägen så ropar man bara i hörnet av trädgården så kommer han strax! Springer över kyrkogården, hoppar upp på muren och ner för att sen komma hem!

Felix 10 juli 2014 Jag ropade! Och han kom. Felix genom staketet 10 juli 2014 Gluttar här genom staketet på ”morsan” som rensar ogräs.

Så visst händer det saker en vanlig fredag när man trädgårdsarbetar! Det finns mycket vackert att se. 020 Som de här blommorna som växer som ogräs. 012 Mycket har självsått sig på vår gård – allt från björkar, syren och kornell till hallon, smultron och bigarråer. 001 En del gammalt finns kvar sen över hundra år då huset byggdes. Det är en härlig känsla!

Smultron Smultron att plocka! Ihop med hallon och krusbär blir det till en härlig måltid! 023

009 Njut söndagen – det är denna predikans uppmaning. Njut av det som finns runt omkring och som är helt gratis. Naturen, vinden, solsken och regn. Allt har sitt – värt att uppskattas. Som den här solnedgången igår kväll till exempel.

Solnedgång 12 juli 2014




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.