Vita kränkta män!

Arbete och rättvisa, Demokrati och rättvisa, Feminism och jämställdhet, Lokalt, POLITIK, Samhällsfrågor, Sverige & Världen, VIKTIGT! Kommentera!

Miljöpartiet om kvinnor och män

Sedan urminnes tider har kvinnan av någon outgrundlig anledning ansetts lägre stående i jämförelse med män. Så är det fortfarande runt om i världen. Väldigt allvarligt i många andra länder men naturligtvis helt oacceptabelt i ett så kallat demokratiskt välfärdsland som Sverige.

Fi loggaFiFeministiskt initiativ – har genom framgångarna i EU-valet sett till att de feministiska frågorna om jämställdhet hamnat högt upp på dagordningen för de flesta av partierna i Sverige – kanske till och med allra högst. Frågan kan komma att bli avgörande i höstens svenska val.

Sur man 2 Men när Åsa Romson, Miljöpartiet, ryter till om den patriarkala maktordningen blir en hel del män upprörda. De känner sig kränkta!
Sur man ”– För inte är väl just jag en ojämställd man!!
– Jag vill inte klumpas ihop för en kollektiv bestraffning!!Upprörd man

Sur man 3 Alla dessa vita kränkta män tycker alltså att de själva är viktigare än budskapet! Det är viktigare hur män benämns i sammanhanget än att lösa själva det gigantiska problemet.
Att känna – ”Va f-n, så här kan det inte få fortsätta!” och vilja ställa upp och göra gemensam sak med kvinnorna, är alltså helt främmande för dessa vita, kränkta män!  Ledsen man
Vita kränkta män

D v s de verkar beredda att slåss för millimeterrättvisa vad gäller ordformuleringar och flyttar därmed gladeligen fokus från denna oerhört viktiga fråga – att kvinnor självklart ska ha samma rättigheter som män.

Vita kränkta män strip

Skamligt!!
När unga flickor mår sämre och sämre.
När män fortfarande vägrar bli föräldrar fullt ut och ta det rimliga – hälften av föräldraledigheten! He can do it
När det ropas på kvotering till bolagsstyrelser därför att män väljer män på höga poster istället för lika eller mer kvalificerade kvinnor!

När kvinnor fortfarande 2014 i Sverige får sämre betalt för samma jobb som män och får 66 % i pension när yrkesarbetet är slut!

 

Griniga gubbar Då anser vita kränkta män att det är viktigare att de i ord inte känner att de behandlas illa… Bloggaren måste säga att det är övermaga, patetiskt och smått chockartat!

Ojamn-fordelning-av-makten-intro SCB  SVT och Rapport tog upp pensioner igår och bloggen citerar från SVT:s hemsida:
”Jämställdheten kring löner och pension går framåt i snigelfart. Kvinnorna har i genomsnitt 66 procent av männens pension visar en ny rapport från Statistiska centralbyrån.”
Läs hela artikeln HÄR!

londiskriminering

I samma nyhetsprogram togs det upp hur dåligt unga flickor mår i Sverige. Citat från Sveriges Radios hemsida:
”Svenska tonåringar mår sämre än någonsin. Och allra värst drabbade är unga tjejer. Bland 15-åriga flickor uppger 57 procent, alltså fler än hälften, att de har psykosomatiska besvär som återkommande huvudvärk eller nedstämdhet, det visar en ny rapport från Folkhälsomyndigheten.”

HÄR kan du på SCB:s hemsida läsa statistik över skillnaderna mellan kvinnor och män!

Miljöpartiet om kvinnor och män Åsa Romson, Miljöpartiet som du ser på bilden överst i bloggen säger så här:
Det är dags att vi börjar värdera unga och tjejer lika högt som vuxna män. En del kallar det extremism, jag kallar det demokrati.

Du kan läsa mer HÄR! För Miljöpartiet – klicka HÄR!

Demonstrationståg Det finns självklart andra män! Kloka, empatiska män som struntar blankt i ordbajserier och ger järnet för budskapet – att göra gemensam sak för ett jämställt samhälle. Tack och lov för dessa män!
För ”grumpy old men” bevare oss väl!! Grumpy old men

Män för jämställdhet HÄR hittar du hemsidan ”Män för jämställdhet” – och HÄRFacebook”Berätta för FATTAMAN!”

Löner

Hälsningar från en idag upprörd bloggare!

If I had a hammer

 




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.