Mat och tankar – tankar om mat!

Dagens predikan, Lokalt, Mat och Dryck, Natur, Sverige & Världen Kommentera!

008 Söndag – i denna ljuva sommartid…

En söndagspredikan om mat och tankar utlovas! Och så här en söndag när det förr var vanligare med besök i kyrkan kommer här några bilder från en av Arbogas vackra kyrkogårdar – Skogsborgskyrkogården. 039 Fotona är från i fredags då vädret var ömsom regn, ömsom sol.
037 Bloggaren förstår inte alls detta med rädsla för kyrkogårdar. De dödas vilorum är ofta tema i skräckfilmer. Men vad är mer rofyllt och vilsamt än att vandra i denna parkliknande oas?

Sen förstår bloggaren naturligtvis att kyrkogårdar också är förknippade med sorg och tårar. 034 Men just därför är det så fint med den meditativa stillhet som ofta råder på kyrkogårdar. Vila i frid.

Mat Mat och tankar – tankar om mat! Bloggaren och hennes barn på olika orter brukar sända matbilder till varandra! 🙂 Barnen är faktiskt ovanligt intresserade av matlagning! Brås nog inte på bloggaren men förmodligen på sin mormor och sin mormors mor!

För att peppa varandra sänder vi MMS med ”Dagens!” 🙂
Sill Bloggaren smög igång veckan med sill och potäter! Dottern svarade med det här: IMG_5963.JPG Det såg gott ut och bloggaren fick veta att det var en superenkel och snabb rätt för någon i farten med ont om tid!

Uncle Bens En burk Thai Curry! Och så skaldjursmix! IMG_5965 Bloggaren ville inte vara sämre utan provade! Det blev Mrs Chengs  +  Surimi  =  Min curry Jättegott och räcker till minst två måltider!

Rabarber kompott Medan bloggaren har lyxen att kunna rycka upp några rabarber från bakgården och fixa rabarberkompott med mjölk till efterrätt –
fick dottern nöja sig med jordgubbar från torget i Vasastan! 🙂 Jordgubbar

Dottern har ingen ugn i sin lilla lya i Stockholm vilket begränsar henne. Hon är dock specialist på underbara soppor av olika slag.

Sonen i Göteborg är suverän på att ”höfta”! Svänga ihop väldigt goda middagar av vad som finns i kyl och frys! Här ett exempel: Jakobs kvällsmat invid tangentbordet Pasta med tillbehör, serverat med ett glas mjölk intill tangentbordet! 😉

Detta att sända MMS med matbilder till varandra kan vara ett bra sätt att inspirera till varierande middagar när fantasin tryter!

Köksredskap

009 Annat som kan inspirera nu är blommor och blad! 002
Nu i juni växer det så det knakar! Såväl ogräs som annat, mer uppskattat!

004

Klätterhortensian är till och med på väg in!! 😀

Söndag idag och predikan avslutas härmed. Klipp ur söndagens DN kommer imorgon. Det finns en del att titta extra på.
En bild ur Dagens Nyheters sidor om arbete kommer i alla fall idag. Bloggaren hittade den före detta Arbogabon Jan Roos i bladet! Han bor sen länge i Kina med sin familj.

044

065

 

 

 

 




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.