Lider du av Nostalgi?

Bröderna katt och Vilda Wilma, Hälsa, Lokalt, Personligt!, Sverige & Världen Kommentera!

Nostaliga Känner du dig lite vissen? Lider du kanske av nostalgi?

Visste du att förr trodde man nostalgi var en sjukdom? Begreppet nostalgi myntades första gången 1678 av den schweiziske läkarstudenten Johannes Hofer som en medicinsk diagnostisk term för sjuklig hemlängtan. Johannes Hofer

Amerikanska inbördeskriget 1865 Vissa krigsveteraner från det Amerikanska inbördeskriget (1861-1865) som förmodligen led av vad vi idag skulle kalla posttraumatiskt stressyndrom (PTSD) fick diagnosen att de led av nostalgi.

Wikipedia kan man också läsa:Nostalgi (grekiska nostos, hem, och algos, sjuka) betyder längtan efter ett ofta idealiserat förflutet.

030 Bloggaren drabbades av nostalgi här om dagen. Det inträffade när hon övernattade i barndomshemmet. Underbar solnedgång över ”sjukhusgärdet” i Arboga. 028

Morgonen tedde sig lika vacker! 034

Från fönstret på Borgaregatan. 051 Den kära gamla MC-kon på fönsterbrädat
och nedanför smög en katt hem på morgonkvisten. 050

Minnen, tankar, ett förflutet men också nutid – allt samlades ihop till just nostalgi.
Fotot på sig själv som liten, då också med en katt i famnen. Susanne och Tussen Tussen hette han, son till Sakas. Bilden fanns på väggen i sovrummet ihop med en annan, den på en ung flicka. 036 Den unga kvinna i sjömansklänning som en gång skulle komma att bli bloggarens mor.

Den kvällen och den morgonen kände bloggaren en släng av nostalgi! Bitterljuv känsla, kan man säga. Lite sorgsenhet, lite lycka.

Sjuklig hemlängtan – ”nostalgia” – kanske katterna lider av också. 002 Fast det är bara en positiv åkomma, tycker bloggaren. Wilma vill helst aldrig lämna den egna gården! Här kommer hon jamande eftersom bloggaren stått och ropat!

Fast ropat på kompisen Felix. Han som är ”vaktmästare” på kyrkogården intill. 004 Undrar man var Felix är så går man bara ut och ropar intill hörnet vid staketet. Han kommer alltid! 🙂

057 Sen lägger han sig tillrätta på trappan. 055 För det där med trädgårdsskötsel har han inte mycket till övers för. Han sköter bara vaktmästeriet – såväl på den egna gården som på den vid kyrkan intill! 🙂

Igår var det varmt! Så här visade bilen: 062 +30! Då var det dags för en glass, tyckte bloggaren! Efter besöket hos Jenny”Slingan vid Torget” i Köping blev det en strut Götlundaglass! 061 Bloggaren köpte sin glass på Stora Torget i Köping – se HÄR!

Dags att knyta sig tidigt, tyckte både Felix och bloggaren igår. Ändå blev det en sen blogg idag. 😉 Imorgon handlar det om bin, massor av bin! Välkommen då!

FlixSuddigt och otydligt,
kanske rent av lite nostalgiskt!
Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.