Soliga dagar – härliga dagar…

Bröderna katt och Vilda Wilma, Lokalt, Natur, Sverige & Världen, Vården Kommentera!

007 Soliga dagar – härliga dagar…eller?

Frukost i bersån är underbart! Lunch i bersån 27 april 2014 Då är solen lagom varm och bränner inte så hårt.

Att sitta och pressa däremot – 010 – är inte bra! Just nu är UV-strålarna särskilt starka och din vintervita kropp extra känslig.
Läs om UV-strålar – ultraviolett strålning – på Wikipedia HÄR!

Henrik Lange solserieCancerfondens hemsida läser bloggaren följande:
”Förändrade solvanor är den främsta orsaken till att hudcancern malignt melanom ökar dramatiskt i Sverige, år 2012 upptäcktes 3 368 nya fall. Malignt melanom är en av de cancerformer som ökar snabbast – sedan år 2000 har fallen fördubblats – och sjukdomen tar cirka 500 liv i Sverige om året.”

Läs mera om sol och cancer och hur du bäst skyddar dig – HÄR på Cancerfonden. Där kan du också se fler serier förknippade med risker vid solning. Bilderna här är tecknade av Henrik Lange för Canderfonden. henriklange_solserie2_200

Så ta’t lugnt i solen! Att dricka mycket är också bra när det är varmt och soligt! Varför Felix föredrar alla möjliga vattenhål utom den egna vattenskålen vet bara han! 😀

022 *** 025 Han öser upp vatten i tassen och slickar sen av vattnet. Men en hel del dräller igenom…
Men det fixar duktiga Felix! 🙂 028

Sen behöver man inte sitta stilla på sin rumpa när solen skiner. Man kan trädgårdsarbeta, ta en promenad eller som dottern fira Körsbärsblommans dag i Stockholm. Körsbärsblommans dag Bild från Kungsträdgården.

Japan körsbärsblom Dottern berättar att i Japan är det en riktigt högtid när körsbärsblommorna slår ut i full prakt. Då får japanerna ledigt några dagar för att njuta! Låter som en väldigt bra idé! Cherry blossom i Japan

Förutom att uppleva lite japansk körsbärsblom i Kungsträdgården och äta god japansk mat provade dottern på att arrangera blommor på japanskt vis – Ikebana!

Hon berättar att japanskt blomsterarrangemang bygger på tre huvudpunkter som symboliserar himlen, jorden och mänskligheten.

Kurser ordnas i konsten fast då i Stockholm förstås. Bloggaren hittade en sida där Ikebana beskrivs och där det också står om kurser – se HÄR!

Japanskt arrangemangDotterns första Ikebana.




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.