Stackars Jansson! En stilla fredag i Stilla veckan.

ARBOGA, Bröderna katt och Vilda Wilma, Lokalt, Mat och Dryck, Natur, Personligt!, Sverige & Världen Kommentera!

012 Röd dag. Stilla fredag i Stilla veckan. Långfredag.

004 Bloggaren inledde långfredagen med att ta kaffet med ut på trappan. Vad gjorde det att det var lite småkyligt och sparsamt med sol när fåglarna drillade och hackspetten trummade på.
Ljuvligt att njuta av stillheten och naturen. 005 Allt som grönskar och spirar.
Forsythian som lyser upp även en lite grå dag. 020
Det japanska körsbärsträdet har börjat slå ut sina söta blommor! Japanska körsbärsträdet slår ut

När man sitter där på trappan och det är alldeles tyst förutom fågelkvitter är det svårt att tro att man befinner sig mitt i stan.
Sen kommer Wilma och vill vara med! 006 Livlig är hon, rentav vild! och svår att fånga på bild. 🙂 007 En bofink uppmärksammade henne och gjorde en dykning – vilket naturligtvis går en kisse för när! 010 Upp i trädet bar det och det hjälpte inte ett dugg att ”morsan” ropade. Men Vilda Wilma hade förstås inte en chans mot bofinken!

Stillheten var borta – så ock lugnet. Bloggaren gick in och fann denna notering i sin kalender: 013 Stackars Jansson som legat i frysen! 😉
Det blir Janssons frestelse på påskbordet imorgon! Och ÄGG förstås! Kokta ägg De här är kokta och klara att målas!

Bloggaren upptäckte att alldeles för få ägg inhandlats och kontaktade ”Äggakuten” – som raskt ryckte ut! Efter en sväng i hönshuset kom beskedet: – Tolv pinfärska ägg levereras till dörren! Suveränt bra! Tack Ingrid!

Är det någon som är intresserad av lokala ägg från Arboga där hönsen lever ett bra liv – kontakta bloggaren. Ingrids hönor är räddade från slakt efter ett uttjänat liv på ett hönseri.

Värdelös är en höna efter cirka 1-1,5 år på ett hönseri! Fruktansvärt! 🙁 En höna som lever normalt har en medellivslängd på 10 år! Uppgiften hittad bland annat på Lycksele Djurparks hemsida HÄR!
Höna som räddats Det finns fler än Ingrid som räddar höns. Läs HÄR om Sara från Tanumshede!

016

I tidigare blogg beskrevs den här portern: Electric nurse Kristina hade hört talas om att namnet kommit av de som uppfunnit receptet – och det stämde! Så här står det på baksidan av porterflaskan! OM Electric nurse 🙂

På tal om mat och dryck – bloggaren upptäckte starkvaror på Konsum! Soja 1 Soja! Fast nu tror ju inte bloggaren att någon försöker berusa sig på just soja!! 😉  Soja 2 7,7 %! 🙂

Dags att sätta fart! Även om långfredagen är lång så har den ett slut och mycket ska hinnas med. Njut lite också! Vi ses imorgon!

En tulpans inre

 

 




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.