Alliansen skjuter sig själv i foten

Demokrati och rättvisa, Lokalt, POLITIK, SKOLAN, Sverige & Världen Kommentera!

Skjuta sig i foten HUR kan betyg för elever i årskurs fyra vara ett bra sätt att förbättra skolan?
Bloggaren anser att Jan Björklund och Alliansen skjuter sig själva i foten om de tror att 1) skolan blir en bättre arbetsplats 2) tidiga betyg stimulerar kunskapsintag 3) de kommer att vinna valet – med förslaget om tidigare betyg i skolan!

Ledsen skolelev Då har man inte förstått problematiken! Trött lärare Då har man inte fattat att dålig arbetsmiljö, för mycket jobb på för få personer, för stora klasser, för låg prioritering är det som förstör skolan!

Arg lärarinna Då inbillar man sig att hårdare tag, större press ger resultatet man vill ha! Och resultatet regeringen vill ha är INTE glada, kunniga elever – utan en högre ranking i Pisa-rapporten!!

Det är en skrämmande framtid som stakas ut av regeringen. Robert Nyberg om skolan i Aftonbladet (Bild – Robert Nyberg ur Aftonbladet).

Ny skolpolitik! MPs skolpolitik Det är högsta prioritet på detta! Alltför många elever har redan offrats. Alltför många lärare har tappat hoppet. Det måste bli ett slut på nedmonteringen av den svenska skolan!

027 Lokala Arboga Tidning idag. En lärares åsikt.

En förälder säger: 032

033 Tidningen frågade några elever – här är ett svar: 034”klarar nog pressen bättre”!! Barn och ungdomar har det tillräckligt pressande och stressigt i dagens samhälle ändå än att betyg dessutom ska lägga ytterligare lök på laxen!

Betyg – varför då? Det viktiga är vad barn lär sig – på vilket sätt olika elever kan lära sig – och hur det kan ta med sig kunskaperna in i en vuxen framtid!

VARFÖR lyssnar inte regeringen på sina kunder – eleverna och deras föräldrar!? VARFÖR lyssnar man inte på de som bäst förstår situationen i skolan – lärarna!?

Glada skolbarn Fram för en skola som är högt prioriterad och som får kosta! En skola med glada,
trygga, kunniga elever för vårt framtida samhälle! Glada studenter

Fridlon vs BjörklundBloggarens röst i höst går INTE till partier med gammaldags inställning och med minimal förståelse för hur skolan ser ut idag, hur den måste se ut i en framtid – och på vilket sätt vi ska ta oss dit!

gustav_skola

 

 

 

 




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.