Vem vill ha tillbaka Caligula!?

Dagens predikan, Lokalt, mänskligt, POLITIK, Samhällsfrågor, SKOLAN, Sverige & Världen, VIKTIGT! Kommentera!

 

017 Hårdare tag! Har vi hört det förr!? Och hjälper det!?
Dagens Nyheters förstasida idag ger svaret: det så kallades stöket ökar i skolan.
Dagens predikan är ett faktum!

Vad beror stöket på? Och är det någon som tycker det är konstigt!? En arbetsplats som anses vara det ställe man helst av allt skulle vilja slippa jobba på! Ansökningarna till högskolan talar sitt tydliga språk.

Stökiga elever Hur blir en sådan nedvärderad arbetsmiljö för de som ska köpa tjänsterna där – eleverna? Vilka elever är det som stökar? Och det viktigaste: VARFÖR stökar de!?

9789144075457_large_larare-som-ledare-i-och-utanfor-klassrummet_haftad Det finns böcker i ämnet – ”Lärare som ledare”. Hur är en bra ledare? Ja, dels bör han eller hon vara positivt inställd till sin uppgift förstås – och agera som en ledare!
Sen är det ordning och reda som gäller. Ordning och redaHelt vanliga ordningsregler som gäller på de flesta arbetsplatser och som förmodligen finns en del av i hemmen också.

Varför fungerar det inte då? Jo, för att skolan är det område som prioriteras lägst. Politiker vill inte satsa pengar på det som borde vara det allra viktigaste att satsa på i ett samhälle – att få barn och ungdomar att bli trygga och kunniga vuxna!

Hårdare tag!? Hets Vem vill ha tillbaka magister Caligula!?
Är det rätt att bestraffa – Skamvrån och på vilket sätt leder det till mer tillitsfulla elever? Hårdare tag

Så här står det i DN: 020 Läs mera HÄR!

Och vad menas egentligen med ”stökiga elever”? Bloggaren återkommer till frågan: Varför stökar de?
Kan det vara så att en hel del av eleverna känner av hur hela situationen flyter på ett nedbrytande sätt? Att lärare tappat greppet och framstår som motarbetande istället för medarbetare? Att stressen och pressen i för stora klasser gör lektionerna till ”hela havet stormar”?

Stökig elev Rätten att flytta så kallade stökiga elever – vad innebär det?
Är det inte bara ett enkelt och billigt sätt att komma undan!? Är det inte också så att de elever som har svårigheter av olika slag pekas ut som extra stökiga och ska flyttas bort? Hur går det för dessa elever? Finns det någon som bryr sig!?

Det här är inga enkla problem och billiga, snabba lösningar för att rädda ett valresultat är sämsta möjliga påhittet! Björklund

Att göra om skolan blir dyrt, men lyssna på de lärare och pedagoger som om och om igen berättat vad som borde göras! Det kommer att kortsiktigt kosta massor av pengar – men blir hur billigt och bra som helst för en framtid!

Avslutar detta inlägg med en bild från Anne Taintor.

Walk faster the children are catching up

018 Sist lite bilder från gårdagen som var mjuk och utan några som helst hårda tag! 013 🙂 005  🙂 007🙂 009
🙂 008

019Njut söndagen mjukt!

 




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.