Våryrslig!

ARBOGA, Bröderna katt och Vilda Wilma, Glasblåsargården i Arboga, Lokalt, Natur, Personligt!, Sverige & Världen Kommentera!

Vilda Wilma Vilda Wilma är våryrslig!
Hon rusar ut och in genom kattluckan och fram och tillbaka i korridoren inne! Står kattbröderna i vägen så dajvar hon över dom – till deras stora förskräckelse! De duckar och flyr sen för den vildsinta kattflickan! Är det mars så är det, tycker Wilma! 😉

001 Bloggaren hjälpte våren på traven här om dagen.  Det doftar så gott av jord och kryddväxter när man räfsar.  002

Bloggaren har två gargoyles! 016 En gargoyle vaktar vid örtagården – 017 och den andra vaktar huset!  😀

009 Snödroppar!
Och se här! 005 Rabarber på väg upp!

Det här ser väl spännande ut! 010 En koja intill komposten. Kanske härbärgerar den igelkotten från i fjol?

På tal om härbärgen så finns en lägenhet ledig i detta hus: 006 En 1:a där pilen visar! 39 kvadratmeter och utsikt åt två håll. Här fönstret mot gården: Fönster mot gården Eventuella intresserade kan höra av sig till bloggaren.

På tal om utsikt – det här fick bloggaren syn på igår! 047 Något var i görningen!

051 Det gamla trädet, som mest har liknat en gigantisk stubbe under längre tid, fälldes. 054

Sågades i delar. 056 Och transporterades iväg. 057

Bloggaren tycker det är hemskt när gamla träd fälls. Just det här trädet var mer eller mindre dött sedan det kapats och skurits av under många år.
För flera år sedan minns bloggaren hur katten Sippan klättrade högst upp i detta träd. Han fick sen hjälpas ner genom Arboga brandkår! 🙂

Trädet klarade inte av all omställning under åren. Från mer lantlig idyll till nya bostadshus och asfalt. Så här såg det ut en gång i tiden på samma plats: Trädgården 1906  Disponent Hanssons villa utefter Stora Nygatan i Arboga.
Vykortet är från 1906 och har hämtats från en mycket intressant sida på nätet som heter ”Arboga – vykort och bilder”. Klicka HÄR för att besöka den sidan!

015 Bloggarens egen våryrslighet visar sig även genom tulpanbuketter! Underbara till överkomligt pris – och de doftar VÅR! 🙂

Tulipa

 




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.