Svårigheter att nå fram…

ARBOGA, Religion, Sverige & Världen Kommentera!

Herrens hus Många människor har svårt att tro. Svårt att nå fram. Bloggaren talar om religioner och vad man vill och inte vill tro på. Även för den som har sin tro kan det vara svårt att komma in.

Ibland undrar man – vem får vara med i gemenskapen? Knacka på köksdörr
Har inte alla som knackar på rätt att få komma in i Herrens hus?

Det tyckte nog Jesus i alla fall. Jesus knackar på dörren

Ensam äldre kvinna Är man gammal kan man ibland känna sig väldigt ensam. Gammal ensam kvinna Har man dessutom mist sin livskamrat så blir man det verkligen – ensam. Gammal ledsen man

Torka tårarna hos gammal kvinna Det som är ledsen och ensam behöver tröst. Gråtande kvinna Någon att prata med. Någon som förstår. Kanske genom en sorgegrupp i Svenska Kyrkan?

016
Annonsen fanns igår i Arboga Tidning. Bloggaren har försökt förr – tyvärr med dåligt resultat. Igår var det likadant. Ingen svarade på något av telefonnumren. Meddelanden talades in men ingen ringde upp. Via e-post blev heller inget svar.
Kanske är det bara några stycken som får plats i gruppen? Kanske är vissa sorgsna, ensamma inte välkomna för att anhöriga reagerat tidigare? Kanske måste den förtvivlade vänta – men hur länge?
Bloggaren vet inte svaret. Knacka på kyrkdörr igen  Det hon tror sig veta är att Jesus aldrig skulle ha uteslutit någon från gemenskap. Varje dörr skulle ha öppnats för den som ropat på hjälp.

Jesus hjälper

Kanske var det bara en miss, ett förbiseende? Alla i kyrkan har för mycket att göra just igår när annonsen om tröst fanns i tidningen?  Ett svar kanske kommer? En gammal kvinna får kanske hjälp? Vi hoppas…

Gammal kvinna tittar ut genom fönstret

 

 




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.