REGERINGEN AVRÄTTAR ELEVER!

ASPERGERS och ADHD, Lokalt, Sverige & Världen Kommentera!

Regeringen fortsätter sin systematiska strategi att återupprätta det forna klassamhället!
Jan Björklund fortsätter att ignorera eleverna i grundskolan!

Igår kom beskedet om den ”nya gymnasieskolan”! Eleverna måste få tuffare gymnasiestudier, var budskapet från Björklund! Därmed ska det också bli betydligt svårare att komma in i gymnasiet! 12 godkända ämnen måste uppvisas i betyget från nian istället för nuvarande 3.

Jan Björklund fattar inte att för att få duktiga och studiemotiverade elever till gymnasieskolan måste man se till att basen håller måttet! Basen – d v s grundskolan, den lagstiftade rättigheten för alla barn i Sverige, fungerar inte!
Sedan länge har gymnasielärarna reagerat på att grundskoleeleverna inte har tillräckligt med kunskaper när de kommer till gymnasieskolan. Steget mellan 9:an och första året på gymnasiet är alldeles för stort. Detta för att undervisningen i grundskolan är undermålig!
Att IV-programmet är Sveriges största gymnasieprogram säger väl allt! IV är det slasktrattsprogram där de elever hamnar som inte klarar att komma in på dagens gymnasieprogram.
Och dagens gymnasieskolor kräver bara 3 godkända ämnen – Björklund har bestämt att 12 G ska gälla för att komma in 2011!

Jan Björklund! Du får inte dugliga studenter som går vidare till högskolestudier om det inte finns en grundskoleutbildning värd namnet!!

Förutom att elever i grundskolan får dålig undervisning är skolmiljön helt oacceptabel! Det handlar om alltför stora klasser, lärare som inte tillåts vara ledare och en nedlåtande attityd i allmänhet från politikerhåll mot grundskolan.

Jag har själv suttit med i Barn- och Utbildningsnämnden för ett oppositionsparti i min kommun och satsningar på gymnasieskolan prioriterades ständigt medan grundskolan fick besparingskraven.

Och – de som alltid drabbas hårdast är de mest utsatta eleverna! De elever som har svårt i skolan, har sociala problem eller funktionshinder, där barnen med ADHD, Aspergers syndrom och liknande egenskaper blir de värst utsatta och faktiskt bildligt talat avrättas redan i småskolan!

Man måste lära sig krypa innan man kan gå! Elever måste få en gedigen grundutbildning innan de är redo för mer kvalificerade studier!

Jan Björklund vet ingenting om skolan och vill heller inget veta! Vi var en grupp föräldrar som bad att få träffa honom. Vi lät honom bestämma tid och plats. Vi lovade att komma när som helst på dygnet och kunde resa till Ystad eller Haparanda om han ville möta oss där. Han vägrade! Det säger väl allt om hans intresse för skolan.

Med en sådan utbildningsminister förstår man vad regeringen anser om skolan i allmänhet och grundskolan i synnerhet.

Se till att Björklund och Alliansen inte får möjlighet att avrätta fler elever 2011! Rösta bort dom!




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.