”Tänk på vilodagen så att du helgar den…”

Bröderna katt och Vilda Wilma, Dagens predikan, Lokalt, Mat och Dryck, Stress och utbrändhet, Sverige & Världen Kommentera!

Tänk på vilodagen ”Tänk på vilodagen så att du helgar den”, säger Bibelns tredje budord – men gör du så?

Bloggaren försöker. Stress Hon vet vad stress kan göra med en människa. Stressa sig sjukFörst rider man på vågen av att hantera massor av bollar i luften samtidigt – sen platt fall… Platt fall Och då handlar det inte bara om en liten vurpa – utan om sjukdom, ångest, utslagning och arbetslöshet.

Bloggaren tar det numera lite lugnt. Ja, försöker i alla fall… Denna söndag börjar som varje dag med kaffe latte i den blå koppen: 018 Därefter sattes en vetedeg på jäsning! 015 (Mor har broderat bakduken en gång för länge sen.) Nu ska det bakas extra goda bullar!016  Dels är det födelsedagar på gång och sen vill bloggaren gärna liva upp sin gamla mor i gråvädret.

Vilda Wilma är ofta vild och lite bråkig av sig men hon har en del företräden också! 006 Nästan hela gårdagen tillbringade hon på detta vis. Stirrande på kylskåpet! Ibland la hon sig ner och ibland gick hon fram och spanade. 009 Bloggaren fick för sig att jaktkatten Wilma möjligen burit in en mus som sen tagit sin tillflykt under kylen.

Efter många timmar av kattvaktande började bloggaren bli fundersam.” – Vad var det egentligen hon kollade på!?”
Jo, kylskåpet och frysskåpet inunder hade stängts av!! Bloggaren fann att av-och-på-knappen gått sönder! Som tur var hade bloggaren inte så mycket i frysen. Ett glasspaket och en glasstårta gick i soporna – annars var det lugnt.

010 Nu sitter en tandpetare instucken under knappen för att hålla kyl och frys igång! De varnande lamporna har slutat lysa och Wilma har slutat vakta! 😀
TACK WILMA!!!

Ute är det gråväder, som sagt. Det regnar men när bloggaren tittade ut fann hon detta: 012 Snödroppar på väg!
Och lite överallt! 014 Underbart – ihop med ljuset som är tillbaka! 🙂

013 Njut av vilodagen! Du behöver inte göra precis som Kronblom Kronblom– men slå ner på takten! Unna dig själv någonting idag. Kör lite mindfulness – medvetande närvaro. Ta tillvara stunden och dagen.

I think its stress

 




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.