Kollegor och inte samt om DU och om porträtt som aldrig blev målade!

Arbete och rättvisa, ARBOGA, Kultur, Lokalt, Sverige & Världen Kommentera!

026  Tidningen Kollega får bloggaren som medlem i fackföreningen Unionen. Dock känns inte Unionen som någon vidare trevlig kollega men den bloggen tar vi en annan dag.
Bloggaren är för fackföreningar men tycker dagens fack tappar mer och mer. En hyfsat bra hemförsäkring är vad som får bloggaren att fortfarande betala medlemsavgiften till Unionen.

Andra som också har åsikter om Unionen är Magnus Frid i denna insändare i tidningen: 029 Bloggaren håller helt med och tycker Unionens reklam är mer avskräckande än det förmodat motsatta. Unionen reklam

Det här gillade dock bloggaren i senaste numret av Kollega: 025 Ett reportage om vårt onödigt stora köttintag!  Organisationen ”Köttfri måndag”, som bloggaren gillar, får här ta emot pris av hans majestät konungen. 027 Jonas Paulsson, initiativtagaren till ”Köttfri måndag” tar på bilden emot priset 2011 som ”Årets miljöhjälte”. Bra gjort!

De här orden tycker bloggaren är riktigt bra: 046 ”Att stava rätt kan nog snart likställas med att skryta”.
Håller med och mår illa över felstavade, dåligt formulerade tidningsnotiser och artiklar!

Vill man veta mer om ord och deras betydelse kan man höra av sig till DN! 044Här om söndagen fann bloggaren den här diskussionen i tidningen: 043 Se upp om du använder du med stor bokstav! Du kan uppfattas som insmickrande och avståndstagande, tycker ”Språkrådet” i tidningen. Bloggaren tillhör generationen som tycker det är artigt men kanske lite formellt.

Dags för en promenad! Ses vi? 041 Arboga Museum har just idag vernissage på en intressant utställning! ”Porträtten som aldrig blev målade” av den kända fotografen Elisabet Ohlson Wallin. Start 13.00.
Klicka HÄR för att komma till Arboga Museum om utställningen!

Portrattenvernissage




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.