Vem ska härska i Arboga?

ARBOGA, Demokrati och rättvisa, Lokalt, Minnesord, Personligt!, POLITIK, Samhällsfrågor, Sverige & Världen Kommentera!

017 Vem ska härska i Arboga?Agneta Bode? undrade Arboga Tidning igår, måndag.

Självfallet ska INGEN härska! Härskartekniker måste bort! Vi lever i en demokrati – även i lilla Arboga!

En insändare i samma tidning tar upp detta viktiga ämne på ett mycket bra sätt! 039 ”Härskarteknik tystar debatten i Arboga” är rubriken.

Så sant! Bloggaren har själv drabbats som företrädare för Miljöpartiet. Insändarskribenterna tillhör Folkpartiet i Arboga och nämner några händelser som de kan relatera till.
Men de som råkar värst ut, anser bloggaren, är de som tillhör de styrandes gäng! Har man gått med så måste man rätta in sig i leden! Det finns inte utrymme för diskussioner eller protester när toppskiktet bestämt sig.

Inte se inte höra inte tala Inte se, inte höra, inte tala – är det som gäller! Munkavle på! Och är det någon som vågar sticka ut hakan blir resultatet total utfrysning! Det utsätter sig inte den mest härdade för i en liten stad…

Bloggare tror inte att sådan politik lönar sig i längden. Inte detta århundrade! Möjligen lever en del gammaldags idéer kvar av typen ”en gång sosse, alltid sosse” men det är begrepp som yngre människor inte känner något samband med.

Munkavle I en modern tid ska det vara högt i tak! Ingen ska behöva vara rädd att komma med motargument! Delar man inte en åsikt måste man få uttrycka den och inte straffas med skamvrån! Sådana tidsenliga regler måste gälla även i Arboga!

Slagsmål En annan angelägenhet är vissa politikers sätt att arbeta i Arboga! Istället för att samarbeta för Arbogabornas bästa känner en del politiker det som viktigare att ”bråka” med motparten!
Det är viktigare att få rätt i förhållande till den andre – än att kompromissa för Arbogas väl. Sen kan man vara överens om samma sak men det skulle ingen av parterna erkänna! Vilket sätt att styra en kommun!!??

Bloggaren är inte moderat och inte heller sosse men anser att när ett parti styrt i snart hundra år är det dags för ombyte! Dags att röra om i grytan! Vädra ut unken lukt och släppa in friska vindar! För Arbogas bästa! Blåsa ut
Och med ”röra om” menas INTE att byta parti för att komma med i de styrandes gäng! Då skulle snart alla makt- och penninggalna höra till samma parti – sorgligt.
Det är dags att Arbogas politiker tar sitt ansvar! Gör rätt för sig i uppdraget de fått i förtroende av väljarna!

004 Så kloka ord sa Olle Ytterberg i tidningen för en tid sedan.
Makt Men – man ska heller inte vara förtroendevald för behovet att utöva makt! Och härskartekniker hör inte hemma när vi pratar om att vara vald genom förtroende!

051
Helt andra saker nu.

 045 Igår begravdes en kär granne. Flaggan var hissad på halv stång och vädret blev sällsamt vackert denna dag. 054 Se en sådan dramatisk himmel!

059 Vägen hem från minnesstunden i Kungsör. Klarblå himmel och en förunderlig solnedgång. Till Bosses ära… 067

Till Bosses ära intogs också en stilla gravöl igår kväll. Vila i frid Bosse.

074

 

 

 




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.