VEM BEHÖVER FACKET ??

Allmänt, Sverige & Världen Kommentera!

”Bara var tredje svensk anser sig behöva facket” visar en attitydundersökning som TCO gjort och Sture Nordh idkar kritisk självgranskning.

Jag själv är inte alls förvånad över resultatet – men känner som gammal ”personalare” stark oro inför fackföreningarnas allt mer tynande roll på arbetsmarknaden! Vi behöver en stark fackföreningsrörelse – men facket måste förnya sig, förändra sig efter hur samhället ser ut!

Som långtidssjukskriven och numera arbetslös – har jag inte någon gång under min sjukskrivningsperiod haft hjälp och stöd av min fackförening Sif! Som arbetslös får jag inte ens A-kassa om jag blir frisk, söker jobb men förblir arbetslös. Därmed har jag självklart gått ur A-kassan. Jag skulle skippa facket också om det nu inte var så att jag har en del bra försäkringar kopplade till mitt medlemsskap. Detta rimmar illa med min ideologi, det erkänner jag, men det handlar om besvikelse men också om pengar. Pengar har man väldigt lite av som sjuk och arbetslös.

Jag har själv påtalat för min fackförening Sif att mycket mer måste göras t ex för alla medlemmar som är långtidssjukskrivna. Representanter för Sif Mälardalen sa sig vara intresserade och bjöd in mig för att lyssna på mina idéer. Jag hade också en liten, liten förhoppning om att jag själv kanske kunde få chans att ställa upp för facket. Få arbetsträna där genom att berätta om långtidssjukskrivnas situation på kurser och möten. Kanske, kanske på sikt också orka jobba. Drömmen var att på 25 % arbeta och stötta den fackförening jag varit med i under cirka 35 år. Icke! De snodde mina idéer och jag fick nobben direkt på mina förslag om arbetsträning. Sen har jag inte hört någonting ifrån dom!
Sådant gör inte facken mer trovärdiga i sina medlemmars ögon!

Sture Nordh m fl säger sig vilja fånga upp de unga – vilket jag till viss del förstår – men jag anser också att ”gamla medlemmar” ska beaktas med lika stort intresse och respekt!

Fackföreningsrörelsen är i kris!




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.