”Den lilla fina staden Arboga”…eller en korrupt håla?

Allmänt, Arbete och rättvisa, ARBOGA, Demokrati och rättvisa, Lokalt, POLITIK, Sverige & Världen Kommentera!

Gollum Pengar och makt gör folk galna.

Så här ser dagens Arboga Tidning ut: 047 Den tidigare chefen för Fritid- och Kulturförvaltningen i Arboga, Camilla Rosenberg, berättar om hur hon tvingades bort från sitt jobb.

Tidigare inlägg i Bbl/AT: 043
”Chef inom kommunen slutar – får fallskärm”.
En artikel som fick många Arbogabor att ilskna till och en del av ilskan riktades just mot Camilla Rosenberg själv. ”- Hur kan hon få lön fast hon inte jobbar!!”, gick det arga snacket på stan!

”Maria Fredlund lämnar tunga politiska uppdrag” .
Den populära Vänsterpartisten hoppade av
och i dagens lokaltidning får vi veta lite om varför. 041

042 Imorgon kommer fler avslöjanden eller?
Kommunalrådet Olle Ytterberg ska berätta sin version av historien. Olle Ytterberg menar att ”kommunen inte gjort några formella fel”. Inget ”formellt” kanske men…? Vi får läsa imorgon.
HÄR kan du läsa artikeln på nätet!

MaktMAKT gör folk galna!  Korruption PENGAR likaså.

Bloggaren vet flera som hoppat av politiken i Arboga och som skulle kunna berätta omständigheter som tyvärr aldrig når kommuninnevånarnas öron. Graverande händelser men också ”bagatellartade” så som härskartekniker, förtryck och uppgjorda överenskommelser…
Man törs inte berätta. Vågar inte avslöja – man är rädd för utfrysning i en liten stad.

Förresten – Olle Ytterberg själv hoppar ju av! Kanske han kan komma med fler dolda sanningar och andra effekter av att sopa under mattan framöver!? Om att hålla god min i elakt spel!? Eller har han tänkt att bo kvar i stan…

Bloggaren är en ärlig person och upptäckte att det var omöjligt att delta i lokalpolitiken. Att vilja Arbogas väl räckte inte – man måste delta i påhopp, ordbajseri och ”gilla läget” – något som bloggaren vägrade. För ärlig och för naiv för politik?

Whistleblower femaleNu visslas det igen! Tack för det Whistleblowers!
Whistleblowers, visslare på svenska, förklaras så här på Wikipedia:

Whistleblower eller på svenska visslare (ibland även direktöversättningen visselblåsare) är ett ursprungligen engelskt begrepp för en person som påkallar, oftast genom massmedia, uppmärksamhet om korruption eller andra oegentligheter, och som i vissa fall löper risk att drabbas av negativa konsekvenser för detta.
Straff kan vara att åtalas för förtal eller – om beskyllningen är riktad mot den egna arbetsgivaren – att bli avskedad eller omplacerad.”

Bloggaren vet att makt och pengar tyvärr gör folk galna. Sitter man för länge vid makten blir man vårdslös. Vårdslös med sanningen och med sitt sätt att förhålla sig till de uppdrag man åtagit sig. Uppdrag som andra förlitat sig på att man ska utföra på rätt sätt.
Det blir liksom självklart att kunna göra ”lite som man vill” när man ändå tror sig sitta säker. Man litar på att ingen vågar sätta sig upp mot dem som haft makt så länge. Staden håller ihop eller…?

Kedja En kedja är aldrig starkare
än sin svagaste länk. Bruten kedja

Är det nu sanningarna ska börja sippra fram? Vad ligger mer bakom Camilla Rosenbergs utfrysning? Finns det annan smutsig byk som ska vaskas fram? Vågar fler människor vissla? Whistleblower female

Det återstår att se…

Bloggaren har en insändare idag som handlar om politik i småstaden. 044 Ett svar på tidigare inlägg och ett förtydligande om vad saker och ting handlar om egentligen.

De här minnesorden finns med i dagens tidning också. 049 Om en kär granne som hastigt avlidit. Vila i frid kära Bosse.

Klicka HÄR för att komma till Bärgslagsbladet/Arboga Tidning som innehåller väldigt intressanta saker just idag! Mer kommer säkert imorgon…

037

 

 




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.