Söndagens rubriker – predikan om vilka problem som är värst?

Bröderna katt och Vilda Wilma, Dagens predikan, Lokalt, Samhällsfrågor, Sverige & Världen, Trafik, Västra Mälardalen Kommentera!

013 Precis så här vill bloggaren också göra när termometern visar detta på morgonen: Temp morgon 06.59 sönd 12 jan 2014

Liksom katterna föredrar bloggaren värme och därmed också behagligare årstider än vintern. Kyla kan vara bloggarens problem. Köld liksom snö och is kan vara många andras också – Trafikverkets till exempel… 008
”Vi kan aldrig skydda oss mot extremt väder”, säger Trafikverkets generaldirektör.

”Extremt väder” – ??? Sverige har haft iskalla snörika vintrar och regniga somrar sen urminnes tider. Vari ligger det nu extrema som gör att tågen aldrig går som de ska!? 006

Bilden här 004 och de ovan om tågtrubblet är fotograferade ur dagens DN.

Trafikverket tror inte ens själva att tågtrafiken kommer att fungera! 005

007 Det kan vi i Västra Mälardalen bland många andra skriva under på!
Läs HÄR hela artikeln i DN om tågsituationen!

Tecknare Bard har påpassligt denna så kallade comic strip i DN idag! 😀

003

Ändå känns de här problemen bagatellartade jämfört med Haitis010 Dagens Nyheter tar idag upp katastrofen där. ”Ingen ljusning i sikte”, skriver DN och på ett reportage inne i tidningen är rubriken ”Nöden har fallit i glömska och hjälpen uteblir”. 009 Kvinnan på bilden miste halva sitt ben i jordbävningen och försöker försörja sina små barn genom att sälja salta pinnar och kex.
Citat från Röda Korsets hemsida: ”Den 12 januari 2010 drabbades Haiti av en jordbävning av ofattbara dimensioner. Nästan 220 000 människor dödades och 2,1 miljoner blev hemlösa.”

Här kan man tala om extrem situation! Klicka HÄR för att stödja befolkningen i Haiti via  Röda Korset

Dagens predikan handlar om problem – vilka eländen som är värst att oja sig över. Allting är relativt, som det heter, och det ena kanske inte förtar det andra. Dock känns nöden i Haiti betydligt värre än pendlare som kommer försent till jobbet på grund av instabil tågtrafik.

033 För att återknyta till katter så kom två kattkalendrar med posten här om dagen!  Den här 034
och den här: 035 För övrigt hänvisar bloggaren till de olika katthärbärgen som finns runt om i Sverige som säljer kattkalendrar för att sponsra sin verksamhet.
Bloggaren har en kalender från Huskatten i Västerås men också kalendrar från Stockholm, Göteborg och Norrbotten. I kalendrarna finns information om på vilket sätt man arbetar för katterna. Nytta med nöje att köpa en sådan kalender! Sök via Google på nätet för att hitta katthem som säljer kalendrar!

Katten Felix gillar inte kyla och det gör inte brorsan Curry heller som här har krupit in under täcket för att riktigt gömma sig för världen och ta tillvara värmen! 001

Njut vintern eller kryp i ide! 🙂

012

 




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.