Välkommen till Arboga?

ARBOGA, Bröderna katt och Vilda Wilma, Lokalt, Sverige & Världen, Trafik Kommentera!

Välkommen till Arboga Megapuff-706x295 Den här trevliga vinjetten finns på Arboga kommuns hemsida! Den välkomnar till Arboga fast som på den fina bilden ser det inte riktigt ut just nu i Arboga
022 Den här bilden är mer rättvisande – tagen 3 januari 2014.

Från cykelbron i öst ter sig Arbogaån så här idag: 003 Åt öster
och så här in mot stan i väst: 005 Det är vackert ändå utan vintersnö – och betydligt mer promenadvänligt. 007 Inget halkigt alls att ta sig runt ån!

Men halka utgör inte den enda eventuella faran vid en promenad i Arboga… Bloggaren har tidigare påtalat den farliga situation som den här stora skylten innebär vid en promenad till exempel till Nicolaikyrkan! 010 Och den promenaden gör många skolbarn speciellt vid skolavslutningar.

011 Så här ser det ut från andra hållet.

Det här fotot är taget från övergångsstället… 012 Omöjligt att se om några bilar kommer farande. Sommartid när skolbarnen går den här vägen grönskar dessutom buskarna till vänster. Bloggaren är 170 cm lång och barn är mycket kortare – så sikten blir ännu sämre för dem…
Och – Stureleden här är fyrfilig!!

Bloggaren tog sig över. Idag… 014

Märkligt att aldrig någon åtgärdat detta? Ska det behöva hända en olycka först?
HÄR kan du klicka för att komma till Tekniska förvaltningen inom Arboga kommun och Projekt- och trafikavdelningen för att påtala trafikfarliga miljöer!
Eller ännu hellre – klicka HÄR – till Tekniska nämnden, politikerna som har den verkliga makten att ändra och förbättra! Carl-Erik Almskoug från minipartiet OPA (Omsorgspartiet) är dess ordförande.

015 Den åtgärden borde ske ”pronto”!
Därmed kommer bloggaren osökt in på Pizzeria Pronto som har fått ny skylt. Bloggaren undrar hur pizzerian kan ha råd med det när konkurrensen i det närmaste borde vara förödande i den här staden? Pronto, som har hetat Maestro och en massa annat sedan Amigo inledde.
Men det är inte bloggarens sak – pizzeriornas ekonomi! Trafiksituationen i Arboga är det nog lite grann och absolut kommunens om de vill fortsätta att säga ”Välkommen till Arboga”!

En sak som dock helt klart är bloggarens –
är att se till att Vilda Wilma hoppar ner från matsalsbordet!
Ha en bra tisdag! 😉

001Ertappad!!

 




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.