Julfrid eller…

Dagens predikan, Främlingsfientlighet, Lokalt, POLITIK, Samhällsfrågor, Sverige & Världen, VIKTIGT! Kommentera!

012 Lucka 22 är öppnad och visar som sig bör fyra tända ljus i advent. Söndagen är inne och dags för predikan.

Ljusets högtid och fridens – eller? Så här ser DN:s framsida ut idag: 007

008 Ljus och frid? 009

010 Vart är vårt land på väg? Hur står det till med mänskligheten? Hur kan sådant hat uppstå? Läs DN:s artikel HÄR!

Och hur kan omkring 10 % av Sveriges invånare fundera på att rösta på Sverigedemokraterna? Beror det på desinformation, allmän likgiltighet eller ren dumhet?

Bild Slutpixlat Bild från  Slutpixlat. Läs mer på Slutpixlats hemsida HÄR!

Expo har mer nyanserat analyserat SD. BSS och Sverigedemokraterna Du kan läsa om det HÄR på Expos hemsida med temat Sverigedemokraterna!

DN skriver om rasism, nazism och det ökande våldet med anledning av den stora demonstrationen idag i Kärrtorp – anordnat av bl.a. nätverket Linje 17. Nej_Nazismen-212x300

Bloggaren förstår frustrationen! Förstår också vikten av att säga NEJ! STOPPSätta STOPP för rasism och främlingsfientlighet. Samtidigt finns oron där över upptrappat våld med skador och kanske död som följd.
Fler tänker så och på Slutpixlats hemsida finns detta idag: Avpixlat inställt”Den främsta orsaken är att vi inte kan garantera våra deltagare säkerhet”, står det under bilden.

Bloggaren ser via nätet hur massmedia har stora förväntningar på demonstrationen idag… Kvällstidningarna sänder live…

Bloggaren tror att det blir en stor demonstration och hoppas bara att den blir i stil med vad Gandhi och Mandela skulle ha velat. Icke-våld! Möta våld med godhet, passivt.

Dagens predikan handlar om godhet, om alla människors lika värde, om respekt för allt levande och om att tänka efter före.

005 Lite annat om jul också. Julpyssel från igår innan det fjärde ljuset tändes.
Virvatellerna sattes upp! Virvatell 1 Ja, så kallas de där snurrande girlangerna man hänger i fönstret. Virvatell 2 Hemma hos bloggarens farmor Svea och farfar Bror i Eskilstuna sattes sådana upp till jul och bloggaren vill fortsätta traditionen.

Begrunda bloggen, tänk lite längre vad gäller julen och firandet – vad det egentligen betyder och vad DU kan göra! Nu ska bloggaren lägga handen vid det sista av julklappspyssel.

002En julpåse med hemmatillverkade godsaker
brukar vara roligt både att ge och få!




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.