NÄR måste du byta till sommardäck!?!?

Lokalt, Sverige & Världen Kommentera!

Efter att ha durrat ner till Skåne på sommardäck och samtidigt varit jätteskraj att bli stoppad av polisen läser jag nu vad lagen säger om sommar- resp vinterdäck!

”När ska man byta till sommardäck?
Vinterdäck krävs 1 december till 31 mars om det är vinterväglag. Dubbdäck får användas 1 oktober till 30 april.”

M a o hade jag inte alls behövt flacka runt med blicken efter någon MC-polis eller den där blå-vita faran – det var ganska OK att åka fram och tillbaka till södra delarna av Sverige. Fast det var ju knappast ”vinterväglag” när jag åkte… Sen var det där durrandet också…

Men – nu är det gjort! Sommardäcken sitter på plats! Och mitt traditionella besök på Arboga Gummiverkstad är avklarat!
gummiverkstan-uteArboga Gummiverkstad är ett ställe jag varmt rekommenderar!

Förutom service snabbt och billigt gummiverkstn-inne får man ju träffa världens trevligaste verkstadskillar och Lisa på kontoret! Alltid glada och trevliga! Alltid tid för en pratstund!

marcus-o-bjorn-johanssonHär ses f d pennfajtaren på Arboga Tidning – Björn Johansson – samtala med en av verkstadsägarna – Marcus Larsson!

Själv fick jag en trevlig pratstund med brodern Mattias i den kaffehörna som verkstaden erbjuder numera! fikahorna-pa-gummiverkstan En slurk kaffe och en pratstund gör att man mer än gärna återvänder till Arboga Gummiverkstad. Så känner jag!
Dessutom vet man att däcken sitter på plats och att jobbet utförs på ett bra sätt. Mattias berättade om problemen med icke seriösa däckföretag som förstör tillvaron både för honom och hans verkstad – men också för de kunder som tror dom gör ett kap när dom för en billig slant gör en svart affär. Det kan bli betydligt dyrare än man tänkt sig. Ibland bedrar snålheten visheten.
Mattias berättade att den organisation som däckföretag är anslutna till – diskuterar hur man kan införa beteckningen ”auktoriserad” för att kunder ska veta vilken verkstad som är seriös och kunnig. Låter som en bra idé, tycker jag.

Något som väl var ”så där” i kaffehörnan var utbudet av tidskrifter… Allehanda däckbroschyrer – det är ju förståeligt – men kolla denna! tidn-gummiverkstn Titta ner i vänstra hörnet! Är det inte åter en lättklädd brutta som ska göra reklam för däck!?!? Jag trodde verkligen den tiden var förbi! Kul att byta däck i bikini… Tuttarna ramlar väl ur och så skrapiga knäna ska bli…
Baksidan var inte bättre… tidn-2Iförd lack och läder krälar tjejen på motorhuven… Trött man blir. Jättekul för tjejer att läsa om däck i en sådan tidning. Och inte skulle jag tycka det var så mycket bättre om en musklig man i badbrallor ålade på bilen. Det blir liksom inte seriöst längre…
Tidningen utlovade ”mittuppslag” på ”Lorraine in action” och med vissa farhågor bläddrade jag fram till uppslaget:

tidn3Nja, mina betänkligheter kom på skam – tjejen var rätt påklädd. Det enda uppseendeväckande var fälgar som stod utplacerade i den tjusiga salong hon poserade i. Ofta man har så!? 

Jag hade i alla fall jättetrevligt hos Marcus och Mattias. Sommardäcken är på plats och förutom pratstunden med pojkarna Larsson träffade jag en mjölkbonde från Kvicksund som jag diskuterade ekologiska varor och djurhållning med. Vi kom rätt bra överens trots allt.
Sen kanske utbudet av tidningar har förändrats till nästa gång jag besöker Gummiverkstan. Man kan ju hoppas.

Avslutar med lite av vårens fägring på min gård! Vi ses igen!

ljusgula-krokus
Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.