Snö i Arboga, slånbär, Helge och mera tåg – blå tåg!

ARBOGA, Bröderna katt och Vilda Wilma, Lokalt, Mat och Dryck, Resor, Sverige & Världen, Trafik Kommentera!

004 Fuchsian som övervintrar verkar trivas bra för den blommar! Den har det bättre i tvättstugan än utomhus nu – det är helt klart – för nu har kylan och snön kommit!

Julmarknad 2013 i Arboga Foto Hans Spritt I helgen var det julmarknad i Arboga och Arbogas Lucia kröntes igår. De här vackra bilderna från ett snöigt Arboga igår kväll är tagna av Hans Spritt. Jultomat i snö Foto Hans Spritt

Idag snöar det inte. 005 Det är några minusgrader och solsken. Arboga 9 dec 2013 Bloggaren tog bilderna runt lunchtid. 007

Katterna håller sig inne och Felix hittar nya ställen att dricka vatten på… Felix dricker vatten i fönstret I fönstret och i diskhon… 009 Bloggaren har lagt glasburkar i vatten för att få bort etiketterna och det är INTE diskmedel i vattnet, så ingen behöver oroa sig över Felix hälsa! 🙂

Vad gör man om man inte har lust att gå ut i kylan och är rädd att halka på snö och is? Jo, man kan ta hand om sina slånbär! Slänbär 2 Bloggaren fick slånbär av en god vän i höstas Slånbär i bunkeoch bestämde sig för att göra slånbärslikör. Efter att slånbären legat i frysen några dagar (ett måste med slånbär) hälldes sprit på bären som sen ställdes undan ett par månader.
Likör 1 När bären silats ifrån var det bara att sätta till sockerlag efter tycke och smak! Bloggaren blev lite yr av allt provsmakande men resultatet blev mycket bra, faktiskt jättegott! Och så vacker färg! Likör 2 Bloggaren tänker bjuda tomten på ett glas! 😀 Tomten skålar

Helge, ja! Nu är det slut! 006 Helge Skoog deltog i den sista middagsbjudningen i torsdags i TV4:s ”Halv åtta hos mig”!
011 Han får en ersättare och det redan ikväll. Bloggaren är dock tveksam till om någon egentligen kan ersätta Helge i detta program. Vi får se.

Mer tåg utlovades också! Och inte vilket tåg som helst utan ”Blå tåget”! Blå tåget Nej, det är inte SJ utan ”Skandinaviska Jernbanor” som erbjuder lite annorlunda tågresa mellan Göteborg och Stockholm!

På Blå tåget Dottern tog det tåget igår! Blå tåget restaurangvagnHon garanterar – det var en upplevelse! Mat Blå tåget Middag på vita dukar av en kock på tåget – inte illa, inte illa alls! Flera fantastiska rätter att välja på att det smakade mycket gott, betygar dottern.

Citat från Blå Tågets hemsida:

”Den 11 december 2011 invigdes Skandinaviska Jernbanors Blå Tåget. Ett privat tåginitiativ, möjliggjort genom avregleringen av den svenska tågtrafiken i oktober 2010. Efter lång tids planering och stora investeringar har reguljär persontrafik etablerats på sträckan Göteborg – Stockholm – Uppsala t/r med stopp i Skövde och Hallsberg. Se fullständig tidtabell under fliken “Tidtabell”.

Blå Tåget är ett nytt klassiskt tåg med restaurangvagn med fullständiga rättigheter och en unik barvagn med pianobar och bekväma skinnfåtöljer. Vi erbjuder en kvalitetsresa i genuin tågmiljö där själva resan är en del av målet. En upplevelse, en plats där man kan umgås över en god middag, arbeta i lugn och ro eller bara njuta med ett glas vin. Blå Tåget har nya miljövänliga lok och klassiska vackra 60-talsvagnar. Våra kockar arbetar i eget kök ombord och lagar läckerheter som serveras till borden….”

Dotterns varmrätt: IMG_4011 Kalkon!

Efterrätt, chokladfondant! IMG_4014

Klicka HÄR för att läsa mer om resor med Blå Tåget! Bokningar kan nu göras fram till 3 mars 2014! Blåg tåget foto

Något att drömma om till våren kanske! 🙂 Njut dagen, ta den tillvara, imorgon är den borta.

IMG_3832.JPG

 




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.