Det hårda livet

Allmänt, Brott och straff, Demokrati och rättvisa, Kultur, Lokalt, mänskligt, POLITIK, Samhällsfrågor, SKOLAN, Sverige & Världen, VIKTIGT! Kommentera!

004 De som läser bloggen ofta vet att bloggaren har DN på söndagar. I söndags radade Åsa Beckman upp sina fem favoriter på Kultursidan. En av de fem var den här: 003 Filmen ”Återträffen” av Anna Odell som själv spelar huvudrollen.
En film om en skolträff dit Anna inte var bjuden. En film om trakasserier, mobbing men också om revansch.

Bloggaren såg den i en biosalong i Stockholm och när filmen var slut satt alla kvar. Salongen var i det närmaste fullsatt men ingen reste sig. Tysta satt alla kvar medan eftertexten rullade. Det var en sådan film…

Om det hårda livet. Det hårda livet som är som värst under skoltiden – för många. Denna tid som är laglöst land där vedertagna vuxenregler inte gäller. Där översittare och sadistiska mobbare styr, sätter villkoren och dit ingen vuxen når – på riktigt. Inte då, inte nu – hur blir det sen? I en framtid då mobbing har blivit ännu värre och mer utstuderad – via nätet, sociala medier.

Atertraffen_2_1102970c Se filmen! Läs mera om den HÄRSvenska Dagbladet!

Slutmusiken var ”The war is over” med Sister – men är det så: Är kriget slut? Knappast. I en tid då studenterna med de lägsta betygen kommer in på lärarutbildningarna för att yrket är så nedvärderat, så dåligt betalt med sämsta arbetsmiljön. Denna tid då alltfler unga slås ut för att ingen har tid, ingen ser och ingen orkar eller vill.

Detta måste få ett slut! Det var inte bättre förr men det är ännu värre nu! Vi måste få en regering som fattar att skolan är det absolut viktigaste i ett samhälle! Att barn- och ungdomstiden danar människor till att bli vuxna. Vilka vuxna vill vi ha? Vilka människor ska ta över vårt samhälle efter oss?

Klicka HÄR för att komma till utbildningsminister Jan BjörklundJan Björklund Lovar han runt och håller tunt (om han nu över huvud taget förstår) – se till att rösta bort regeringen i september nästa år! För din egen skull men också för våra unga, våra barn, vår framtid!

Friends Klicka HÄR för att komma till Friends som jobbar mot mobbing!

Fyllfest På tal om sjuka, märkliga företeelser i vår tillvaro så rullar det en mycket insiktsfull reklamfilm just nu från IQ, ett fristående dotterbolag till Systembolaget. Klicka HÄR för att se vår sjuka syn på sprit! Det är också mobbing! Bloggaren mår dåligt när hon tittar på filmen för hon känner igen stämningen och det hotfulla när någon tackar nej till ett glas vin eller en öl.

Till jul blir problemen med spriten värre. Här ett klipp ur gårdagens Arboga Tidning: 009 När folk börjar äta av julborden så ökar antalet omhändertagna fyllerister! 21 personer fick sova ruset av sig i Västerås polishus i fredags och 27 personer på lördagen. ”De flesta var män”. Skrämmande!

Läs HÄR om IOGT-NTO:s kampanj ”Vit jul”!
 
”Många barn växer upp i hem där alkohol tar bort den magi som ska finnas under julen. Därför arrangerar IOGT-NTO-rörelsen kampanjen Vit Jul. Du vara med och bidra i det arbetet.”, står det att läsa på hemsidan.

GOD jul

Liten ängel över stan Begrunda bloggen och fundera på vad DU kan göra för en bättre värld!

008

 

 

 




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.