Advent – väntan, ankomst….

Allmänt, Dagens predikan, INSAMLING!, Lokalt, mänskligt, Religion, Samhällsfrågor, Sverige & Världen, VIKTIGT! Kommentera!

1 dec 2013 1 december i dag och dessutom Första Advent!  Hög tid för predikan!
005Det första ljuset i adventsstaken är tänt och bloggaren läser om ordet ”advent”. Att det i folkmun påstås betyda ”väntan” men att den rätta innebörden av det latinska ordet är ”ankomst”.

Hur som helst så väntar vi egentligen på ankomsten av Guds son Jesus som enligt traditionen föddes i juletid. Att många sedan väntar mest på god mat i mängder och ankomsten av ett stort antal julklappar är möjligen en avart av högtiden.

Hemlösa barn Några som verkligen väntar är fattiga, sjuka och hemlösa. Hemlos Väntar på hjälp från oss andra.

Ankomsten av hjälppaket, plats på härbärgen, din omtanke till jul…

Läkarmissionen Läkarmissionens Aktion Julklapp ser till att utsatta barn i Rumänien, Moldavien och Ukraina får julklappar med ritblock och färgkritor men också lite hygienartiklar.
Du kan stödja verksamheten genom att gå in HÄR på Läkarmissionens hemsida!

Hemlösa i Stockholm kan du hjälpa genom att klicka HÄR! Bloggaren bor i Västmanland och i Västerås finns Västerås Stadsmission som försöker hjälpa de omkring 300 personer som är hemlösa där. Klicka HÄR för att stödja Stadsmissionen!

Låt dem inte vänta på ankomsten i advent!

009 December månads kattalmanacka säger ”Cats can communicate without words”. Och visst är det sant att katter, liksom alla andra djur, kommunicerar utan ord! Vi människor måste lära oss förstå deras sätt att ”tala” – inte vice versa!

004 Saffransbullarna är bakade
och adventsfrukost intagen! 018
Ute blommar penséerna fortfarande fast det är december. Penseer blommar 1 december 2013 Inne blommar snart hyacinterna! Advent Lovisa - Kopia

Bloggaren älskar adventskalendrar men har på grund av ohälsa inte kunnat köpa någon. Därför blev glädjen stor när en vän förärade henne denna lilla kalender med 24 luckor! Adventskalender

Njut söndagen. Ikväll kan ni titta på TV om ni har lust. Bloggaren ser med fördel gärna på Hellenius Hörna. 🙂

HelleniusÄlskar hans mimik! 😀

 
Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.