Yttrandefrihet

Demokrati och rättvisa, Främlingsfientlighet, Lokalt, Natur, POLITIK, Sverige & Världen, VARGAR, djur och miljö, Västra Mälardalen Kommentera!

Yttrandefrihet  Yttrandefrihet – så viktigt!

Redan på 1400-talet värnade man om frihet. Biskop Thomas skrev så här i sin frihetssång: ”Frihet är det bästa ting som sökas kan all världen kring.”

001 En del av yttrandefriheten är att kunna förmedla sina åsikter i till exempel en lokaltidning.  Bloggaren är en flitig insändarskribent och igår gick ett försvarstal iväg till lokala Arboga Tidning till förmån för vargen.

VARGTJUT Vargen behöver verkligen försvarare när okunskap parat med särintressen vill utrota dess art.

En av dagens insändare vill få oss att tro att vargar jagat in rådjur till boningshusen! 002 Slutorden i insändaren säger, citat: ”Är rådjuren som vi människor undanträngda av varg och lodjur?”

Bloggaren tror att det är ytterst få personer i vårt län som känner sig inträngda i ett hörn på grund av rovdjur! Däremot är det väl så att antalet rådjur som tar sig in i trädgårdar ökar då det finns för få rovdjur som jagar dessa. Naturliga fiender som håller nere stammen – det naturliga kretsloppet – endast förstört av människan.

megafonYttrandefrihet gäller även politiska budskap och dessa yttrande kommer sannolikt att öka i mycket stor grad fram till valet i september 2014.

Det finns ett parti som är fyllt av okunskap, missförstånd och främlingsfientlighet. En vän till bloggaren misstänker att om detta parti, Gud förbjude, kom till makten skulle yttrandefriheten omedelbart inskränkas. Håll käft Bloggaren är benägen att hålla med men känner sig samtidigt lugn över att vi aldrig kommer att ställas in för detta faktum.

Så säg din mening! Våga stå för dina åsikter! Men ta också in kunskaper innan du skriker ut ditt budskap. För din egen skull och för alla andras.

Demonstrationståg

 

 




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.