Lite hjärnskadad kanske…

Bröderna katt och Vilda Wilma, Lokalt, Personligt!, Sverige & Världen, Vården Kommentera!

s_hjarna_inre Hjärnan är kroppens viktigaste funktion. Utan en fungerande hjärna uppstår mängder av svårigheter och problem.

Sömnbrist 2 Trogna läsare av bloggen vet att skribenten råkat ut för benbrott. En gipsad arm har gjort det näst intill omöjligt att sova om nätterna. Armen blev tung och otymplig förutom all värk och det gjorde det svårt att få några längre sovstunder. Vissa nätter den senaste tiden har bloggaren sovit mindre än 1 timma totalt per natt. Sömnbristen tog ner bloggaren fullständigt.

Sömnbrist I tidningarna läser bloggaren om att sömn skyddar hjärnan (Uppsala Nya Tidning – klicka HÄR)och att sömnbrist kan ge samma effekter som hjärnskada (Expressen – klicka HÄR).

Citat UNT: ”Det visar forskare vid Uppsala universitet och Göteborgs universitet i en studie, som publiceras på nätet i facktidskriften Sleep.”
Hela studien, som är på engelska, kan du läsa HÄR!

Bloggaren känner sig förfärad men också nöjd med att få insikt. Vetskapen om hur viktig sömn är gör det lättare att förstå sitt tillstånd och att försöka göra någonting åt det. Det är inte frågan om en knäpp i skallen, hjärnskada, utan sömnbrist!

Som tur är har bloggarens arm nu bytt skepnad!
Från det här: 043 – till det här: Armen nytt bandage 131111

Eftersom stygnen skulle plockas bort måste också gipset av – tack och lov…
Armen är mycket skör ännu, benen inte läkta och kardborrbandaget må också vara lite otympligt men det är ingenting mot gipset – och nu går det att sova flera timmar! Halleluja!

Bilder från Ortopeden i måndags: bild 3 Många stygn var det! bild 2
Men såret har läkt fint. bild 5

Armen ovansidan Hemma igen måste gymnastik göras 4 gånger om dagen med bandaget av. Min arm - hemma 11 nov 13

Känns som om den här nyinköpta duschcremen har ett passande namn… 😉 004

003 ”Give med strenght” – ge mig styrka! 🙂

Sömnen är bättre nu alltså, men tänk om man hade samma förmåga som Wilma att koppla av! Wilmamys 1 Mys vid varmt element! Wilmamys 2

Lev väl! Akta er för halka och benbrott! Var rädd om sömnen! Och betänk att kunskap gör det lättare att förstå med mindre av rädslor.

When you have the knowledge...

 

 




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.