Hur kul är en trafikdödad älg? Är älgar något annat än presumtiv bilolycka och köttstek på bordet?

ARBOGA, Brott och straff, Caféer och matställen, Lokalt, Natur, Sverige & Världen, Trafik Kommentera!

På väg en älg För en tid sedan hade bloggaren en insändare med i lokala Arboga Tidning. Nedtecknad på grund av upprördhet då en förskola i Munktorp ordnat ”älgjakt” för 5-åringar!

Jägare-tecknad Jägare, som utgör en bråkdel av den svenska befolkningen vill ofta få oss andra att tro att 1) det är naturupplevelsen de är ute efter, 2) de gör en insats för naturen.
Det går en älg på vägen Ett av påhitten är att de skjuter av älg för att de ska uppstå färre trafikolyckor med älg!

Galen jägare När det i själva verket är så att skogens alla djur blir vettskrämda och halvt ihjälstressade när höstens älgjakt drar igång och ett antal skjutgalna jägare kastar sig ut i deras hemmiljö.
. Stressen ökar antalet  trafikolyckor  med vilt markant! Olycka med älg

Läs bloggarens insändare genom att klicka HÄR!

I dagens Bbl/AT finns en berättelse om trafikdödad älg… 008 Bloggaren undrar varför mannen till vänster tycker det hela är roligt??

Han och två arbetskamrater kör i mörkret på något som de uppfattar som ett djur – men stannar inte! De blir genom medtrafikanter uppmärksammade på att de kört på en älg som fastnat i bilen och förts med lång sträcka, ungefär en mil.

Roligt? Inte alls!
Dels handlar det om ett lagbrott. På Naturvårdsverkets hemsida kan man läsa, citat: ”Enligt jaktförordningen, 40 §, måste du markera platsen och meddela polisen om du krockar med något av följande djur: björn, varg, järv, lo, älg, hjort, rådjur, utter, vildsvin, mufflonfår.”

Man kan inte bara anta, som paret på bilden ovan, att någon annan ringt och anmält!
Dessutom kan man undra hur bra bilförare det var som inte uppmärksammade att bilen hade en älg släpandes efter bilen… ???

Läs artikeln i Bbl/AT HÄR!

ael_001_la_img_2900 Älgar är mer än trafikproblem och en köttstek på middagsbordet!

Läs mer om älgar HÄR!ael_003_la_img_2722

190px-Moose-warning.svg

Att uppmärksamma ur gårdagens Arboga Tidning är detta: 001 Bloggaren håller helt med den tidigare ägaren: 002 Läs hela artikeln HÄR!

Nog med dumheter för idag! Den uppmärksamme kanske noterar att bloggaren börjar få tillbaka sin geist! 🙂 Om det och om den här – 043 – blir det i morgondagens blogg! Välkommen åter!

Respektera djur och natur!

ael_004_la_img_2553

 




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.