2 april med solsken

Lokalt, Sverige & Världen Kommentera!

ljusbla-krokus-2-april-09
2 april blev en solig dag på många sätt. Solig för att vädret åter visade sig från sin allra soligaste sida med våren i släptåg. Solig också för att Världsautismdagen uppmärksammades över hela landet.

Jag själv blev jättelycklig över att få alla mina insändare publicerade idag! Naturligtvis handlade artiklarna om fördomar mot Autism.

ins-dn-svd-vlt-2-april-09Förutom de lokala bladen Magazin24 och Bärgslagsbladet/Arboga Tidning publicerades också insändarna i Vestmanlands Läns Tidning, Svenska Dagbladet och Dagens Nyheter! Jag skickade till Nerikes Allehanda också men har inte koll på om den togs in. Men jag är mer än nöjd ändå…
All offentlig uppmärksamhet som kan fås om diskriminering av människor med egenskaper inom Autismspektrat är viktig! Den negativa särbehandling som drabbar de här personerna måste få ett slut!
*****

Andra som diskrimineras systematisk är sjukskrivna och arbetslösa genom att Försäkringskassan och nu också  facken anser att människor som blivit sjuka eller förlorat jobbet är parasiterande lögnare.

Det är som man storknar när man hör att If Metall anser att en arbetslös måste sluta blogga (!) annars får han inte full a-kassa!! Så nu ligger jag själv säkert risigt till också…

Man kan undra vad sjuka och arbetslösa ska ta sig för? Det verkar lite märkligt om Försäkringskassan tror att folk ska ligga rak lång i sängen under sin sjukersättningstid för att vips resa sig upp när F-kassan kallar och bege sig ut i arbete! Facken verkar tycka att det är bättre att en arbetslös sitter hemma och rullar tummarna än skriver dagbok. Att blogga är att jämföra med dagbokskriveri nämligen.

Det svenska samhället är konstigt! Alla ska prestera 100 % men ingen får stöd och hjälp för att klara det.
Och då talar jag om vars och ens 100 % – alltså det som är möjligt för varje enskild individ att prestera utifrån just sina förutsättningar.

På tal om jobb så såg jag några som hade riktiga höjdarjobbet idag!! Det var när jag kom in i Västerås och skulle parkera bilen i P-huset nära Skrapan! Kolla nedan så förstår ni vad jag menar!
fonst-puts-skrapan-2-april09

Fönsterputsning av Skrapan i Västerås måste väl vara det ultimata höjdarjobbet eller hur!




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.