Göra väl – välgörenhet, inom såväl som utom landet!

ARBOGA, INSAMLING!, Lokalt, mänskligt, Sverige & Världen, Vården Kommentera!

Välgörenhet worldwide Mer om välgörenhet idag i bloggen, var löftet!

Bloggaren är väldigt förtjust i afrikanska tyger. Deras tryck är så fantastiskt färgsprakande och vackra.
050 I det senaste numret av tidningen Svenska Journalen fångade ögat dessa fina brickor! 053

Så här står att läsa i tidningen, citat: ”När Maggan Edin, sjuksköterska på Nkingasjukhuset i Tanzania, uttryckte viss frustration över hur sjukhusets resurser inte räckte till god vård vid prematura förlossningar, började tankarna spinna hos ett par av hennes väninnor.
Resultatet blev brickor med afrikanska tyger. En färdig neonatalavdelning har brickförsäljningen i Sverige gett sjukhuset i Tanzania hittills.” 052

Klicka HÄR för att komma till Skynket.se där brickor kan beställas! Klicka HÄR för att läsa mer om sjukhuset i Tanzania och vad som görs där!

054 I samma tidning finns reklam för boken Mukwege!
Så här står det att läsa om Dr Denis MukwegeWikipedia:
”Denis Mukwege, född 1 mars 1955 i Bukavu, är en kongolesisk chefskirurg, specialiserad på gynekologi. Mukwege arbetar vid Panzisjukhuset i Bukavu i östra Kongo-Kinshasa.
Denis Mukwege tilldelades 2008 års FN:s pris för mänskliga rättigheter och Olof Palmepriset för sina insatser för de våldtagna kvinnorna i krigets Kongo.
Motiveringen till det sistnämnda priset löd: Hans arbete är ett lysande exempel på vad mod, ihärdighet och bärande hopp kan uträtta för mänskliga rättigheter och värdighet, i en tid då dessa värden tycks som mest avlägsna.
Mukwege har också nominerats för Nobels fredspris, och utsågs 2010 till hedersdoktor vid medicinska fakulteten vid Umeå universitet.
Panzisjukhuset har byggts upp med stöd av Pingstmissionen, Läkarmissionen och Sida.”

Boken finns att köpa på flera ställen, bland annat HÄR Bokus!

Välgörenhet i Sverige så! 041
ICA har mången skojig reklamsnutt med ICA-Stig och de andra men nu i dagarna ligger en mer seriös reklamfilm ute med PR för Rosa Bandet – Cancerfondens kampanj i kampen mot bröstcancer. ICA

250px-Cancerfondens_Rosa_Band_2011 Rosa små band i alla ära – men hur många kan man ha?
Det har kommit många alternativ produkter i kampanjen bl.a. rosa rattmuffar via Mekonomen.   Rosa rattmuffAtt produkterna nu kompletteras av ICA tycker bloggaren är jättebra!

038 Varor igår från ICA i Rosa Bandets namn!

039 En smarrig sallad! 036

040 Sen unnade sig bloggaren en fantastiskt vacker rosbukett! Fair Trade dessutom! 037

Gör det du också! De sju fina rosorna kostade bara 39 kronor! 5 av dessa går till Cancerfonden!

Ett rosa band på jackan eller kavajen och sen mer av annat i Cancerfondens namn, tycker bloggaren känns mycket bra! Klicka HÄR för att komma till Cancerfonden och Rosa Bandet! Klicka HÄR för att se reklamfilmen med ICA-Cindy!

044

Slutligen måste bloggaren bara puffa för en riktig solskenshistoria ur dagens Arboga Tidning! 055 Kråk-Ann! Den lilla kråkungen som räddades av Mia Grip lever fortfarande i högönsklig välmåga – idag 21 år gammal!
Klicka HÄR för att komma till Bbl/AT!

Höst invid Arbogaån 1 okt 2013 Njut det vackra höstvädret ni som har lyckan! Arboga var fantastiskt vackert igår och det verkar kunna bli likadant idag! :-)Fler vackra Arboga-bilder i morgondagens blogg! Välkommen åter!

003

 

 
Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.