Polisen på Facebook saknar balans!

Brott och straff, Demokrati och rättvisa, Lokalt, Samhällsfrågor, Sverige & Världen Kommentera!

Polisen på FB Ni som använder Facebook har säkert upptäckt att även Polisen utnyttjar detta sociala medium. Till en början var bloggaren förtjust. De inlägg hon läste gjorde henne glad och positivt inställd till poliskåren – och det var förmodligen en av tankarna från polishåll.
På Polisens sida svenskpolis.se läser bloggaren, citat: ”I ”Handledning för polisen i sociala medier” listas fyra syften:1. Ökad dialog, att finnas där många människor är. 2. Brottsförebyggande arbete, informera och tipsa allmänheten. 3. Berätta om polisens arbete, för att öka tryggheten. 4. Be om tips och vittnesuppgifter.”

Men – det står också så här:

Modig myndighet

Samtidigt gäller det att inte bli rädd och bara lägga ut byråkratiska texter, utan hitta en balansgång mellan att skriva personligt och trovärdigt. Här är polisen en pionjär inom Myndighetssverige eftersom man inte bara släpper fram informationsansvariga och höga chefer på sina Facebooksidor.

Huddingepolisen Det är här det börjar fallera – som i bilden här intill utlagd på Facebook via Polisen i Huddinge.

Balans mellan personligt och trovärdigt, säger Polisen, men bilden ovan på en nästan naken man som tejpat fast sig själv mitt i natt på en flerfilig väg visar att balansen inte fungerar alla gånger.

Idag läste bloggaren ett inlägg från Polisen i Västmanland och beskrivningen av en händelse som en polis lagt ut visar att inlägget skrivits i frustration och för den person det handlar om borde det vara lätt att känna igen sig. Balans?

Det här kommer att bli en större diskussion framöver, det är bloggaren helt övertygad om.
Här följer några fler exempel hittade på nätet:

Bagge hånas av Polisen”Får bojkotta Idol denna sässong. Såg herr Bagge på paradgatan Avenyn i natt brytandes mot de lokala ordningsföreskrifterna, var skall detta sluta?????”. Så skriver en polisman i Göteborg på Facebook. (Aftonbladet 19 augusti 2013- klicka HÄR!)

Aftonbladet 9 september 2013: ”Riksenheten för polismål utreder om en polis i Halmstad gjort sig skyldig till tjänstefel efter att ha skrivit nedsättande kommentarer om en 17-åring på Facebook.
Polisen ska ha beskrivit 17-åringen som en ”snorunge” som fick ”tugga asfalt”.
Han ska även ha skrivit ut efternamnet på en dömd brottsling. Kommentarerna ska ha gillats av flera av kollegor. Hallandspolisen har nu lagt ut information om polisens värdegrund på nätet, skriver Hallandsposten.”

Polisbild Facebook 10 september 2013 – Karlskronapolisen: ”Polisens skrev på sin facebook-sida om en mörkhyad man som svalde en spya utanför en av Karlskronas krogar. Händelsen har vållat en debatt om polisens sätt att uttrycka sig.”
Expressen – klicka HÄR!

Landet delas nu in i två läger där en del tycker att Polisen agerar helt rätt tillsammans med folk av typen ”Bra, häng ut den jäveln med namn!” – och andra som ifrågasätter Polisen och känner respekten försvinna för yrkesgruppen.

Att ”inte bara släppa fram informationsansvariga och höga chefer” får konsekvenser. En del poliser är kanske goda yrkesmän men saknar den rätta känslan för etik och för var gränserna går.

Klicka HÄR för att läsa ”Så jobbar Polisen på Facebook”. svensk_polis_weblogga

Frustrerad smileyVad skulle hända om andra yrkesgrupper lät sin frustration välla ut på Facebook!?

Bilskolläraren som tröttnat på kuggade 18-åringar!? Bilskola

IntervjuPersonalchefen som börjar idiotförklara krävande platssökande!?

Socialtjänsten som börjar prata bredvid mun… Socialtjänsten

Arg doktor Läkare som tröttnat på gnälliga patienter?

Listan kan göras lång på yrkesgrupper som bör tänka sig för vad de berättar på de så kallade sociala medierna.
Lika lite som vi vill läsa skit om oss själva från grannar eller så kallade ”vänner” på Facebook  – lika lite vill vi läsa detaljer från Polisen om fulla tonåringar (någons barn) eller andra avslöjanden som får trovärdigheten och respekten för den eller de som lagt ut texten att minska rejält.

Skärpning alltså – men tyvärr tror bloggaren att vi kommer att få se mer av det här.

Bloggaren lugnar ner sig lite med en detalj! 024 Annons igår i DN för Bukowskis!

”Detalj” betyder för Buskowskis en del av Einar Jolins fina bild ”Hockeyspelare”. Detaljen bloggaren tänker på är inte slutpriset – 913 000 kronor… utan den här: 025 Jycken!

Bloggaren älskar foxterriers!

025 - Kopia

 

 

 

 




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.