Familjen Paradisfödd och mera kattbus

Bröderna katt och Vilda Wilma, Lokalt, Sverige & Världen Kommentera!

När jag bläddrade på Stay Friends hittade jag ett efternamn som fick mig att haja till. Personen hette Hällborn. Kanske låter helt OK  här i Sverige men jag läste det på engelska… ”Hellborn”!
Vem vill vara född i helvetet!? Hellborn – born in hell! Fruktansvärt namn om man presenterar sig i London eller USA.

Min bror hade en skolkamrat som hette Bornold. Det är lite samma sak där. Born old? Tänk att vara gammal redan när man föds!? Jag undrar om motsvarigheten finns – Familjen Deadyoung?? Död ung.

2007 godkändes bl.a. följande nya efternamn av PRV, Patent- och Registreringsverket (enligt en artikel i DN):  Borste, Draköga, Måntroll och Skogsmus. Se alla namnen genom att klicka HÄR!
Tänk om Sverige kommer att ledas av statsminister Måntroll!? Förtroendeingivande eller!? 😉 Och hur kommer Magister Draköga att undervisa sina elever tro?

Man undrar lite hur de som valt dessa namn tänker.
Vill man ha hjälp så lämnar PRV uppgift om lediga namn på sin hemsida. Där kan du välja att heta Andbygd, Fridus, Myrhus, Månhög eller något annat! Brandeman finns ledigt också! Kanske för en fanatisk brandman som vigt sitt liv åt Räddningstjänsten?? Se namnlistan genom att klicka HÄR!

Man undrar – vad är det egentligen för fel på Andersson och Svensson…

***

Mer kattbus har det varit här hemma! Kolla här vad stackars snälla Curry får utstå när hyperaktiva Wilma vill leka!!

kattbus-1-23-mars-09kattbus-2_editedkattbus-3kattbus-4kattbus-5kttbus-6 Stackars Curry! Men han ligger snällt kvar och låter Wilma hållas. Felix skulle ALDRIG acceptera det!

Här ser ni racet på morgnarna! När jag öppnar sovrumsdörren ska alla katterna rusa in och upp i fönstret där det MÅSTE stå en skål med vatten som dom ska dricka ur. Det är deras grej! Här har Wilma och Felix racat samtidigt… varje-morgon-dricka-i-mitt-fonFart och fläkt i bilden , som synes. Fart och fläkt är det alltid här hemma med tre galna katter som hyresgäster. Galna men ack så goa!

På tal om katter så såg jag en röd kisse på väg ner mot E20 här om dagen… Det var på infarten mot Arboga i höjd med Hamre. Jag blev orolig, åkte och parkerade bilen för att sen gå tillbaka och spana efter kissen. Den röda försvann dock upp i skogen igen och valde således bort det dåliga exemplet att springa ner på vägen. Åtminstone för den här gången.
Jag funderade om det var en hemlös kisse – men så såg jag denna skylt på en liten väg intill:katter-kor-sakta-varningsskyltSå det var förhoppningsvis en röd katt med ett eget hem att komma tillbaka till. Hamre ligger inte långt ifrån och kanske det var någon kisse därifrån. Om någon läser detta som vill kännas vid nämnda kisse – så lämna gärna en kommentar.

***

I söndags mötte jag vintern igen på väg ner mot Vadstena. I Motala snöade det sådana där stora, härliga flingor men som man helst vill se till jul… Temperaturen låg på +1 hela vägen men framme i Vadsten hade den ökat en grad.
skolan-vid-vattern-mars-09Vättern är öppen igen utan is.
Skolan ligger mycket vackert intill sjön. vadstena-folkhogskola-22ma09

På hemväg började det mer och mer likna vinter.
snoigt-vag-50 Väg 50. stora-hammarsundet-22-ma09Stora Hammarsundet.

Och väl hemma såg det ut så här: sno-i-arboga-sond22mars09

Idag var det inte mycket bättre. -7 (!) när jag vaknade och snö. Bilägarna utan garage fick finna sig i att skrapa rutor och borsta bort snö idag. snoig-bil-och-7-24-mars09

Veckans visdomsord kommer här!

DEN FÅR ALDRIG NÅGRA VÄNNER SOM ÄR RÄDD FÖR ATT SKAFFA SIG OVÄNNER.
(William Hazlitt)

Man kan ju fundera över vad William menade med det?? På internet får jag följande upplysning om honom: ”Hazlitt, som idag är ganska förglömd, var på sin tid en lika ansedd som fruktad essäist och kritiker, mitt i gyttret av engelska romantiker.”
Nu tror jag mig förstå lite mera…

Jag förordar dock att man bör lägga sig vinn om att skaffa vänner! Och alldeles särskilt se till att behålla dom! A friend in need is a friend indeed! Men nu blandar jag ju in fler visa ord. NOG FÖR IDAG!

Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.