Emmas mardröm

Insamlingen till "EMMA", Lokalt, Sverige & Världen Kommentera!

I natt har jag haft en hemsk mardröm. Den var så utstuderat ondskefull att jag faktiskt blev lite full i skratt på morgonen. Vad hjärnan kan konstruera!! När jag sen tänkte igenom drömmen och förstod vad den handlade om – ville jag gråta.

Jag ritade av drömmen. Min förmåga att teckna är under all kritik men ni kan nog se ändå vad det föreställer.

min-mardrom-23-mars-09

Jag ligger fastspänd på några ihopspikade plankor. Över mig har jag en gallerbur som naglar mig fast vid plankorna. Sen har jag kastats i vattnet. Genom floder och sjöar förs jag iväg på min tortyrliknande flotte. Flotten flyter så jag druknar inte – men det är fruktansvärt att ligga där. Ibland slår flotten runt och jag ligger med kroppen nedåt i vattnet. Jag kan inte ta mig loss utan får finna mig i mitt öde medan livet flyter förbi intill.

Jag skrattade för drömmen var så absurd. Men skrattet fastnade i halsen när jag förstod innebörden…

Igår såg jag Kalla fakta på TV4. Programmet visade Emma Jangestigs mardrömslika tillvaro. En mardröm som inte är en dröm – utan verklighet. Missade du programmet kan du se det genom att klicka HÄR!

Jag har följt Emma under året som gått. Som medmänniska och boende i Arboga, grep händelsen med morden i Arboga tag i mig fullständigt. Igår kväll kom bilderna från rättegången tillbaka till mig. De fruktansvärda bilderna av en sönderslagen Emma. En Emma som med sin familj ändå kämpade. Kämpade sig tillbaka till livet och till rättvisa för sina älskade barn – Max och Saga.

Jag startade en insamling till Emma i april förra året. Många kände att de ville göra något för Emma men visste inte vad. Pengar kan inte ersätta liv – naturligtvis inte. Det kan heller inte ersätta sorg och lidande – men det kan bli till hjälp på vägen mot en ny tillvaro.
För oss medmänniskor runt omkring kändes det också skönt att kunna göra något för en människa som så totalt fått sitt liv förstört.
Emma fick sina båda barn mördade i sin egen bostad. Hemmet som ska vara tryggheten – blev förvandlad till en mordplats. Emma miste sina barn, sitt hem, sin trygghet och nästan också sitt eget liv. En insamling till Emma kändes rätt.

Insamlingen finns kvar. Vill någon tänka på Emma genom den – så är kontonumret följande: Clearingnummer 8182-8, Kontonummer 23 029 837-4
Kontot är upprättat i Sparbanken Västra Mälardalen (tillhör Swedbank) och Emma har dispositionsrätt. Alla pengar som kommer in går oavkortat till henne.
Se vidare under ”Kategorier” på min blogg och ”Insamling till Emma”. Scrolla rätt långt ner så kommer information om insamlingen.

Skänk gärna pengar till Max och Sagas Minnesfond – plusgiro 123895-5. Märk gåvan “Max och Saga”.
Pengarna går oavkortat till Rädda Barnen och Svenska HPN-föreningen (hemparenteral nutrition) som hjälper familjer som ger sina barn näringsdropp i hemmet. Fonden hanteras av Svenska kyrkan i Arboga och granskas av revisorer. Inga avgifter tas ut.

Min mardröm i natt fick ni del av idag. Vem vet vilka mardrömmar Emma har!? Jag kan bara innerligt hoppas att hennes liv framöver kommer att bli ljust och fint. Att alla drömmar som Emma har om en framtid igen – slår in. Det kan bara finnas ljus och glädje kvar till henne. Hon har fått mer än den beskärda delen av sorg och ondska.

VARM KRAM TILL EMMA OCH HENNES FAMILJ!
  • tanja

    Hej sussan var in o kolla lite på din blogg,läste din fina saga om ditt besök på kyrkogården juldagen 08.Det fick mig att gråta det var så fint,Mvh Tanja max o sagas faster.

  • Hej Tanja
    Det är skönt att kunna fantisera lite ibland – när verkligheten är för grym.
    Jag tänker ofta på dina små brorsbarn.
    Kram från mig

  • Ba

    HEJ EMMA ! HUR bearbetar DU  traumat i ditt  inre som pokkar på ? Jag har en son som brutalt misshandlat en annan knarkar  broder . domen yrkas på fängelse som om det var fullbordat mord – . ( inte fastställt dom än  )  Jag får bilder som det var en film (inte hur jag tänker mig bilden – utan en KLAR  FILM  o hur mitt barn är fast kättrad vid rättegången i fot fångelse o hand fängelse  o dessutom fast i ett bälte runt kroppen  – likt norge mördaren som  ,fick visa hur morden gick till . Det har jag inte sett i verkligheten om rättegången  ,hur han var bojad . MEN  rättegången avslutades 30 juni i år  å jag vaknar med PANIK  eller vågar inte alls sova för det händer förmycket o jag  sover .  Min son är mitt älskade barn , jag fördömmer allt han gjort  mot andra , MINA FILMER som jag se vill jag slippa , HUR  gjorde DU för att inte se  ifilm i din hjärna  det som hände . Min som är 40 o har varit utflugen  sedan länge  men mitt moders band har aldrig kapat  strängen . PS Jag är inte siare eller medium . Men jag ser bilderna  om misshandeln o att mitt barn är bojad till händer  fötter ett senarium som  spelas upp  som jag sa en skräck film  . Jag ser set så klart .   jag kan tänka mig andra händelser men får inte fram  en film  , bara hur jag kan ana ,,   Brottas DU med samma typ av van makt   ? hur har DU  TACKLAT  detta  Jag är 60 +   o   vet inte hur detta slutar .  Har bett till Gud att jag ska få leva  .. ……..

Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.