Djurvän

Allmänt Kommentera!

Husdjur Bloggaren är djurvän! Och det gäller inte bara husdjur utan hon ömmar även för de vilda djuren. Vilda djur

Därför blev upptäckten på vinden synnerligen upprörande. Två döda djur hittades under vindsröjningen. Nej, det var ingen katt och ingen hund utan två möss, kanske råttor, svårt att avgöra. Ohyra, parasitdjur, säger någon och bloggaren vill heller inte ha huset fullt av råttor. Det hindrar inte att skadedjur ska bekämpas humant! Inget giftInga gifter hemma hos bloggaren alltså men det kan gå fel ändå… Det här lilla skelettet hittades i ett skåp. 018 Musen eller råttan har inte kunnat ta sig ut och lidandet måste ha varit svårt.

Än värre för den här lilla stackaren! 005 Någon vänlig själ har tänkt att en human råttfälla är bäst. En sådan där mössen fångas och sen släpps ut. Råttfälla humanMEN – man måste vittja den fällan!!

008 Det fruktansvärda lidande denna lilla varelse måste ha upplevt gör bloggaren ångestfylld och faktiskt nästan fysiskt illamående.
Bloggaren grät lite när tänderna måste bändas bort från gallret för att den lilla skulle kunna begravas. FRUKTANSVÄRT!!  Den kom till slut till friheten och vilar nu på kärleksört med ett täcke av luktärt. 009

Vem som ställt dit fällan vet inte bloggaren och det för förmodligen länge sedan. Men vad göra åt tankarna och ångesten!? Genast betalades medlemskapet in till Svenska Djurskyddsföreningen Svenska Djurskyddsföreningen

och till Djurrättsalliansen! djurrattskasse

019 200 kr till vardera föreningen för 1 års stöd!

Bli medlem du också!! Klicka HÄR för Svenska Djurskyddsföreningen!
HÄR för Djurrättsalliansen!

Bloggaren är redan medlem i Djurskyddet Sverige, kattföreningar och stöder ”Forska utan djurförsök”! Forska utan djurförsök

Vargar ligger förstås också bloggaren varmt om hjärtat och hon blir upprörd när djurägare inte tar mer ansvar utan lägger ansvaret på vargen!
varg M24 Senast nu i Surahammar där får troligen attackerats av varg. Fåren vistades i en hage öppen mot ett vattendrag. Med andra ord – lätt för en hungrig varg att simma över!
Läs mer HÄR i Magazin24 där bilden också är hämtad från.

011 Vargattack mot människa!!??
Nej, dottern pussas av välkomnande vargar i Kolmårdens varghägn. 014

Bloggaren är förstås också medlem i Svenska Rovdjursföreningen – klicka HÄR – och i Föreningen NordulvHÄR!

Här om dagen plockade bloggaren äpplen på gården. I sällskap som vanligt av den människovänliga lilla sädesärlan som alltid kommer när man är ute! 020 Hon klarar sig lätt undan katterna och alla tre har gett upp om henne som byte. 🙂

032 Det blev äppelkräm till kvällen och idag vankas det årets första äppelpaj från äpplen på gården! Mums!

Annat vackert att njuta av: 028 Rosor och de underbart doftande luktärterna! 030

De som är elaka mot djur är inga riktiga människor!! Värna om djur och om allt levande! Respekt! Bloggaren lider med de små djuren ovan men har gjort vad hon kan för att gottgöra lite grann i alla fall.

017




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.