Kairo närgånget

Demokrati och rättvisa, Lokalt, Minnesord, Sverige & Världen Kommentera!

Egypten Egypten, ett land jag kommit att älska, upplever idag fruktansvärda strider i kampen för demokrati och rättvisa. Om vi ser det i TV dagligen.

Blodiga strider i Kairo Bilderna från Kairo är från Svenska Dagbladet. Kairo

Plötsligt blev striden och Kairo väldigt nära. Ahmed fotograferar Jag sökte min vän AhmedFacebook för att höra att allt var väl.
Ahmed, lika gammal som mitt mellanbarn, och som för flera år sedan sökte min kontakt för att få hjälp för sin ADHD. Vi hade många samtal och jag försökte via professor Christopher Gillberg att finna vägar för Ahmed i ett land med mycket liten förståelse för detta så kallade funktionshinder.

Ahmed på sin cykel Ahmed som älskade att göra konster med sin cykel och som fann en väg via sin kamera. Ahmed dog 8 juli 2013 i striderna i Kairo Kameran som också kom att bli hans död… Han filmade stridigheterna i Kairo för egyptiskt media och blev skjuten. Ahmed kom att visa sin egen död på film… Klicka HÄR för att se den fruktansvärda händelsen. HÄR finns en artikel om Ahmed i Aftonbladet.

Ahmed
Vila i frid Ahmed Samir Assem.

RIP!

Bloggen blev annorlunda idag än vad jag tänkt mig. Jag visste inte varför min vän Ahmed inte svarade mig på Facebook. Inte förrän hans kusin Mohamed Hajazi skrev till mig… Nu vet jag…

Plötsligt blev Egypten och Kairo väldigt nära. Ahmed är en av många hundra som får sätta livet till nu i Egypten. Det talas om blodbad och många fler befaras komma att dö. Tankarna går stilla till de visa orden från min tekopp.

017




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.