Det blir aldrig som man tänkt sig!

Allmänt, Lokalt, Namnsdagsbarn, Natur, Resor, Sverige & Världen Kommentera!

Internet Tänk så ställd man blir när Internet plötsligt inte fungerar!
Igår kväll la allting bara av vad gäller datorer och nätverk. Bloggaren som är teknisk idiot följde sin datasupport och gjorde det som borde göras. Drog ur kontakter, startade om och provade att ringa Telia. Det sistnämnda var förstås helt värdelöst eftersom datorrösten uppmanade att återkomma kontorstid…

Datastrul Morrande och tandagnisslande insåg bloggaren att det var kört igår kväll. Det blev en god bok istället och det var förstås inte dumt alls.

Imorse fortsatte blodtrycket att pumpa när nätverket fortfarande låg nere… NätverkPrick 8 ringdes Telia och sammanbitet berättade bloggaren om sin utsatthet. En lugn norrländska lotsade bloggaren igenom problemet. Routern skulle ha startats om också… Den tekniska idioten hade inte riktigt kommit ihåg alla detaljer i den felsökning som borde göras. Men nu så!! 🙂

Men – bloggaren har kommit av sig och allt som skulle ha nedtecknats i en blogg får vila till annat tillfälle. Dock finns det lite gammal skåpmat som ska avhandlas.

Det här bland annat: 006 Vad är det undrar ni kanske!? Jo, efter att pressen skrivit om ansvarslösa busschaufförer som sänder sms under färd – se bland annat HÄR i DN – så verkade detta inte ha påverkat den busschaufför alls som körde buss 579 mot Arlanda för en vecka sedan…
005 Han hade mycket att prata om, chauffören, men inte med oss passagerare utan med någon i mobiltelefonen. Det var ett babblande och skrattande utan dess like och färden gick därefter.
Kanske ingen ”big deal” – han körde ju med en hand i alla fall och knappade inte in sms… Men vad är det för brist på ansvar och respekt mot såväl passagerare som medtrafikanter!? En yrkeschaufför borde ha mer förstånd!

Bloggaren passade på att fotografera tilltaget men det anses väl kanske mer brottsligt än att köra med en hand och snacka i mobil…

Dumheter och respektlöshet kan kännas som en nål under nageln, en liknelse mitt mellanbarn dryftade nyligen. På tal om vassa föremål så kan en sticka i fingret vara nog så plågsam. 032 Nej, det här är inte en sticka som på något märkligt sätt bakvänt kommit in i bloggarens pekfinger och heller inte växt ut av sig själv! Nej, det är stickan som avlägsnades tack vare pillgöra och en bra pincett. 035 Stick avlägsnad ur det ömmande fingret! Så går det när man är ivrig bland krusbärsbuskarna! Taggigt krusbär🙂

På tal om bär och trädgård – så här fint växer potatisen på bloggarens mors altan! Mammas potatis Sorten är ”Blå mandel” som gått i arv via sättpotatisar från bloggarens morfars far!
Så här kan man läsa om Blå mandel på Internet: ”Sorten är sannolikt en mycket gammal lantsort, som odlats tämligen allmänt i Västerbotten, Norrbotten och Lappland. Den lär där ha varit den mest odlade sorten innan den nu vanliga gulskaliga Mandel infördes i slutet av 1800-talet.” Läs mera HÄR!
Bloggaren och hennes bror för potatisen vidare framåt i generationerna! 🙂

KalenderbladEfter att bloggaren av olika skäl missat en massa namnsdagsbarn och alla dessutom firats under ett år nu, lägger bloggaren ner firandet här. En liten påminnelse bara! I söndags hade Susanna namnsdag! 😉 vykort flicka - Kopia

HWs blommar Den här fina kaktusblomman växer också på bloggarens mors altan och med den och en kopp te’s visdomsord avslutas bloggen för idag! Lev väl!

Together we can do

 
Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.